Spaanse exporteur Antonio Montes:

"We exporteren al mango's naar Hong Kong en Canada"

Het seizoen van de import van Peruaanse mango loopt af voor Frutas Hermanos Montes, een Madrileense groothandel in groenten en fruit. Het bedrijf zal nu overgaan op mango uit Mexico."Het vorige jaar was al enigszins moeilijk vanwege de regenval, maar het huidige Peruaanse mangoseizoen was zeer instabiel vanwege de gevolgen van El Niño. Dit natuurverschijnsel heeft een grote invloed gehad op de kwaliteit, de maten en de volumes, die lager waren dan in het vorige seizoen", legt Antonio Montes, van de commerciële afdeling van het bedrijf, uit.

"De hoeveelheden zijn gedurende het gehele seizoen zeer instabiel geweest, hetgeen sterke prijsschommelingen op de markt heeft veroorzaakt. Dat, in combinatie met de kwaliteitsproblemen en de kleine maten, heeft geleid tot marktprijzen van 8 euro voor een kist van 6 kilo. Dat hebben wij met ons merk kunnen voorkomen", voegt hij toe.Ondanks alles is het Madrileense bedrijf, dat normaal gesproken mango afzet op de binnenlandse markt, zowel voor de groothandel als aan supermarkten, erin geslaagd meer mango te importeren en nog twee verre afzetmarkten te vinden: Canada en Hong Kong. "Als gevolg van een reis naar Peru op zoek naar leveranciers van mango en druiven ontmoetten we toevallig de juiste contacten om te kunnen gaan exporteren naar groothandelsmarkten in Canada en Hong Kong. Van de verzending van een pallet per week per vliegtuig zijn we gegroeid naar 7 tot 8 pallets die we wekelijks naar deze beide markten verzenden", geeft Antonio Montes aan. 

Gezien de groeiende populariteit van de mango, is de doelstelling van Frutas Hermanos Montes om deze tropische vrucht 365 dagen per jaar aan te bieden. Om dat te kunnen bereiken, wordt het bedrijf voorzien van fruit vanuit verschillende plaatsen naast Peru: Mexico, Ivoorkust, Senegal, Israël en Spanje.Antonio verwacht voor de Mexicaanse mango een stabieler seizoen. Volgens de importeur hebben ze "een goede leverancier in dit land, maar over het algemeen heeft Peru meer knowhow op het gebied van mangoteelt".

"De positionering van onze merken Etnica en Etnica Gold helpt ons om de verkoop te doen groeien. Dit dankzij de behandeling die onze mango's ondergaan, vanaf de oogst tot aan de uiteindelijke verkoop. We verwennen ze als kinderen", besluit Antonio Montes.


Meer informatie:
Antonio Montes
Frutas Hermanos Montes
Telf. +34 660 60 55 46Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018