Bayard Distribution, Frankrijk:

"De aardappelconsumptie neemt weer toe"

Bayard Distribution is een familiebedrijf dat gevestigd is in Hauts-de-France. Het bedrijf teelt jaarlijks zo'n 12.000 aardappelen en werd opgericht door het echtpaar Françoise en Bertrand Bayard. In 2008 kwam hun dochter Adèle bij het bedrijf werken waar zij zich bezig ging houden met de communicatie. Hun zoon Florent, die gespecialiseerd was in communicatie maar een carrièreswitch maakte, is sinds 2017 bij het bedrijf werkzaam. Florent: "We doen ons werk met liefde voor de aardappel in al haar diversiteit."

Volgens Françoise Bayard nam de aardappelconsumptie vorig jaar af maar trekt deze nu weer aan. "Er is veel export naar Europa en de afzet verloopt goed. We hebben echter nog wel grote voorraden. Een opvallende ontwikkeling van de laatste jaren is dan mensen kleinere hoeveelheden dan vroeger kopen. Voorheen was men op zoek naar grote zakken maar nu koopt men maar net voldoende voor twee dagen. Consumenten kopen wel vaker aardappelen."


Florent, Françoise, Adèle en Bertrand Bayard

Florent legt uit hoe het bedrijf gegroeid is. "Mijn ouders fokten Hampshire schapen en net als mijn grootouders teelden ze ook aardappelen en andere gewassen. Ongeveer 20 jaar geleden werd Bayard Distribution opgericht en sindsdien telen we uitsluitend nog aardappelen."

Een groot deel van de productie van Bayard Distribution is bestemd voor de export. "We exporteren naar verschillende landen, zoals Tsjechië, Hongarije, Polen, Italië en zo nu en dan zelfs naar Azië, en dan met name naar Hongkong. De meeste aardappelen zijn echter voor de Europese markt bestemd waar we veel zaken doen met Metro Cash & Carry. Het verschilt per markt welke rassen we het meest vekopen. Zo is het ras Blue Belle bijvoorbeeld erg populair in Frankrijk. Françoise voegt er aan toe: "Onze klanten zijn vooral groothandelaren en we leveren ook aan de betere cateraars."
Het ras Blue Belle

Voor meer informatie:
Maison Bayard
12, rue de la justice
BP 20068
80700 Laucourt
+33 (0)3 22 87 00 34

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018