Eerste groene asperges dankzij teelt in minitunnel

"Op dit moment oogsten we kleine hoeveelheden asperges dankzij de verwarming die is verkregen door het gebruik van geothermisch warm water op ons grondgebied. Al meer dan 25 jaar zijn onze asperges in het winterseizoen op de markt."

Sergio Marcoaldi, hoofd agronomie en kwaliteit van COPA, Cooperativa Ortofrutticola Produttori Associati in Canino: "De kwaliteit van de producten is uitstekend omdat de minitunnel de asperges bedekt en de grond wordt verhit met heet water dat door de leidingen in de buurt van de wortels van de plant stroomt. Hierdoor ontstaat er een echt microklimaat alsof het lente is waardoor de asperges kunnen groeien. Ze zijn felgroen met violet, typisch en kenmerkend voor het product van dit gebied."

"De oppervlakte waarop de groene asperges groeien, is ongeveer 300 hectare. Het grootste deel van het product wordt geoogst met behulp van twee nieuwe elektronische kalibratielijnen die het product selecteren en kalibreren met hoge precisie. Vervolgens worden de asperges in bussels van 250, 400 of 500 gram verpakt, afhankelijk van het verzoek van de klant. We zijn ook bezig met een BGA-certificaat en de vooruitzichten zijn goed," legt Marcoaldi uit.Al meer dan 40 jaar brengt de coöperatie de beste telers in het teeltgebied tussen Lazio en Toscane samen en worden er grote hoeveelheden groene asperges geoogst. "De certificering van het productieproces en het product stelt ons in staat om te verkopen in de distributiekanalen en het garandeert de kwaliteit van het product. Daarnaast werken we ook aan de vervolmaking van ons gecertificeerde supply chain-systeem met de introductie van de I.F.S.-certificering. (International Food Standard) en met de implementatie van GRASP op de bewezen GlobalGAP-certificering," legt voorzitter Ernest Baglioni uit.

"Dit doen we niet alleen om de klant de garantie te geven dat de asperges gezond, goed, goed verpakt en op een duurzame manier geteeld zijn, maar het is ook een ethische code
die rekening houdt met de gezondheid en de waardigheid van degenen die werken met het product. We willen dat onze klanten weten hoe we onze groenten telen," gaat Baglioni door.De groene asperges gaat direct na de oogst naar de Europese markten. Dit is mogelijk omdat de tijden tussen oogst, verpakking en verzending van het product zeer kort zijn.

"We hebben een jaarlijkse productie van meer dan 1500 ton asperges en deze zijn al aanwezig op internationale markten, waaronder die van de Verenigde Arabische Emiraten. Met name Dubai neemt veel van onze groene asperges af," zegt verkoopmanager Giancarlo Benella.

"In de landen waar we ons product naar toe exporteren, is de nationale productie van asperges laat en soms beperkt. Ze zijn daarom zeer ontvankelijk voor een Italiaans product dat de kenmerken van goedheid, echtheid en vooral beschikbaarheid heeft. Het doel van de coöperatie is om de periode van het aspergeaanbod te verlengen. Door ook late rassen te telen kan de periode worden verlengd tot eind juli. Dat resultaat is tot nu toe door geen enkele andere Italiaanse teler bereikt," gaat Benella door.


Het team van C.O.P.A. bij Fruit Logistica 2017

C.O.P.A. zal tijdens Fruit Logistica 2018 aanwezig zijn in hal 4.2 met stand D04.

Contact:
Società Agricola C.O.P.A. soc. coop.
Via Pietro Nenni snc
01011 Canino (VT)
Tel.: +39 (0)761 438207
Fax: +39 (0)761 437458
Email: info@copacanino.it
Web: www.copacanino.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018