Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten blijken in Nederland vaak goedkoper dan in België

De AH winterpeen in België kost 99 cent, maar in Nederland slechts 39 cent. En een zakje radijzen (200 gram) staat in België voor 1,99 cent in het schap, terwijl het in Nederland 79 cent kost. Het zijn enkele voorbeelden die AD noemt in de vergelijking tussen de Nederlandse en Belgische Albert Heijn. Boodschappen in Nederland zijn vaak goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarbij de Nederlandse en Belgische Albert Heijn zijn vergeleken.

Sebastiaan Schreijen van Rabobank ziet bij de krant een aantal redenen voor de in Nederland relatief goedkope voedingsmiddelen. "Door onze grote landbouwsector worden veel producten in Nederland geproduceerd, of anders komen ze aan in de haven van Rotterdam, waardoor producten niet ver hoeven te worden vervoerd. Neem als voorbeeld de Hollandse kaas, die ook in Duitsland wordt verkocht, maar veel minder kilometers hoeft af te leggen." Lees hier meer.

Publicatiedatum: