Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Jansen, Teelt-en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen:

"Na dip met Pasen is de preiprijs alleen nog maar gestegen"

Tholen - Het prei-aanbod bestaat uitsluitend uit bewaarprei uit de koelcel. "Veel telers zijn klaar met de winterteelt en slechts een beperkt clubje levert jaarrond uit de koelcel. Wij leveren nog een week of vier, vijf uit de koelcel voordat we overschakelen op de nieuwe oogst", vertelt Kees Jansen van Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen uit Etten-Leur.

"Over de afzet mogen we momenteel niet klagen. Veel landen zijn klaar met hun eigen teelt en de export loopt erg goed. Er is geen land dat er echt bovenuit steekt, maar vrijwel alle landen doen wel mee, van Oost-Europa tot Duitsland, Italiƫ en Spanje", vertelt Kees. "Met Pasen hadden we even een prijsdip, maar sindsdien is de markt alleen maar omhoog gegaan. Momenteel liggen de prijzen rond de 1,30 euro."

"Met de nattigheid is het een heel zwaar jaar geweest, ook nu weer met het planten. De hoge hoekjes raken een keer op en je moet ook een keer naar de lager gelegen percelen, maar iedereen is aan het wachten op mooi weer. De omstandigheden waren dus erg zwaar, maar gelukkig is het prijstechnisch wel een goed jaar geweest. Uiteindelijk verwacht ik daarom volgend jaar dat het areaal hetzelfde of zelf nog wat groter wordt."

Voor meer informatie:
Kees Jansen
Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel.: +31 (0)76 5264397
Mob: +31 (0)6 21577134
[email protected]
www.jansenprei.nl