Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 18

Opleving komkommerprijs rond eerste teeltwissels

De tomatenprijzen zijn in de week van de overgang van april naar mei een stukje verder weggezakt, tot afgerond 87 eurocent per kilo voor zowel losse tomaten als trostomaten. De komkommerprijs veerde flink op op de Vlaamse veilingklokken in een week waarin de nodige telers in een teeltwisseling zaten.

De tomatenprijzen liggen ruim onder de niveaus van 2023 en gelijk aan de prijzen in week 18 van 2022.

De gemiddelde stuksprijs voor komkommer bij de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) lag op 41,6 eurocent in week 18.

Een verdere blik op de middenprijzen in week 18 leert dat de aubergineprijs ook flink opklom tot ruim 1,36 euro per kilo, net als voor serrebloemkool (3 euro per stuk) en kropsla (64,5 eurocent per stuk). Met die prijsstijging stijgt de prijs voor kropsla weer boven het vijfjarig gemiddelde uit na moeizame donkere weken. De vraag naar sla heeft baat bij zonnig weer.

De middenprijs voor aardbeien komt in week 18 over de hele linie met diverse rassen uit op 4,22 euro per kilo. Elsanta noteert 4,23 euro en Sonsation afgerond 4,62 euro per kilo. Prijzen die net boven het vijfjarig gemiddelde liggen. De producties in de aardbeien liggen na een donkere periode nog wat achter.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 18 voor groenten en fruit. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.