Innovatie Interko

Rijpkamers voor ieder type pallet

Interko heeft net op tijd voor Fruit Logistica een nieuw product gelanceerd, waarmee klanten hun bananenrijpkamers aan kunnen passen aan verschillende palletmaten.

Interko is een Nederlands ingenieursbureau dat oplossingen ontwerpt, fabriceert en installeert en dat dit jaar zijn vijftigjarig jubileum meemaakt. Het nieuwe product is een 'adjustable load seperator' (laadscheider) die pallets van elk formaat kan afdichten en het verlies van luchtstroom aan kan pakken.

Doordat de adjustable load separators op pallets van verschillende lengte kan worden afgesteld, maakt deze technologie het makkelijker om bananen te rijpen die van verschillende delen in de wereld afkomstig zijn.

"Het team van Interko is hard aan het werk geweest om een oplossing te bieden voor deze specifieke uitdaging, waarmee veel internationale klanten bij ons aanklopten," zegt Chris Maat van Interko.

"In de afgelopen zeven tot acht maanden hebben we met succes een nieuwe aanpasbare laadscheider ontwikkeld, die flexibeler, sneller en makkelijker in het gebruik is dan de standaardversie. In tegenstelling tot het roterende ontwerp van onze vorige versie kan deze nieuwe laadscheider worden verplaatst door deze mechanisch in te klappen en weer uit te vouwen. Dat maakt de machine duidelijk stabieler en steviger dan zijn voorganger."

De technologie is bedoeld voor gebruik in combinatie met de enkelvoudige Ultimo-rijpkamer, hoewel hij ook kan worden geïnstalleerd in dubbelvoudige kamers. Zodoende is de laadscheider geschikt voor kleinere bananenrijpkamers.In de afgelopen vijftig jaar heeft het team van Interko zijn energie, visie en ervaring gebruikt om voortdurend de grenzen van onderzoek en ontwerp op te zoeken. Op deze manier kwam het bedrijf tot innovatieve oplossingen voor zowel de eisen van de klant als voor uitdagingen binnen de leveringsketen.

"De lancering van onze nieuwe aanpasbare laadscheider laat eens te meer Interko's toewijding aan vooruitgang zien. We leveren baanbrekende producten die echt waarde toevoegen aan onze klanten," zegt Chris.

Meer details over de ontwikkeling van Interko worden volgende week op Fruit Logistica besproken. Chris geeft op 8 februari om 16:00 een speciale presentatie op de zogeheten Tech Stage in hal 8.1. Hij zal daar meer vertellen over de logistieke rol van rijpkamers in de AGF-sector van de afgelopen vijftig jaar.

Tijdens zijn presentatie zal Chris het publiek mee nemen op een reis van de teler tot de consument. Aan de hand van verschillende fruitsoorten die uit verschillende teeltgebieden komen en voor specifieke markten zijn bedoeld, geeft hij een beeld van de uitdagingen die komen kijken bij het perfectioneren van het rijpingsproces.

"We hebben te maken met alles van het optimaliseren van de luchtstroom tot het aanpassen voor verschillende formats aan dozen en het afstemmen van de logistiek. Tijdens mijn presentatie ga ik uitleg geven over hoe we zulke uitdagingen hebben overwonnen. Het komt allemaal dankzij op maat gemaakte en aanpasbare rijpkamers, die gebruik maken van de laatste technologie," zegt Chris.

Interko is op Fruit Logistica te vinden in hal 1.2 bij stand D-12. Daarnaast is Interko ook aanwezig op de Fruit Logistica Tech Stage, in hal 8.1 om 16:00 op donderdag 8 februari.


Chris Maat
Interko
www.interko.com
Tel: +31 (0)79 593 2581
info@interko.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018