Onderzoekers ontwikkelen voedzame paarse aardappel

Onderzoekers van het Weizmann Instituut in Israël hebben ontdekt hoe zij paarse aardappelen kunnen produceren die betalaïne pigmenten bevatten. 

"De roodpaarse en gele pigmenten bezitten gezonde antioxidatieve eigenschappen en dienen als basis voor de productie van bijvoorbeeld levensmiddelenkleurstoffen. In tomaten die betalaïnen produceren is de antioxidatieve werking 60% hoger dan in gewone tomaten, legt een onderzoeker uit. "Met deze ontdekking kunnen we in de toekomst mogelijk de voedingswaarde van tal van gewassen vergroten."

Betalaïne pigmenten beschermen de plant tegen schimmels die jaarlijks miljoenenverliezen in de tuinbouwsector veroorzaken. Het team van het Weizmann Instituut toonde aan dat de resistentie tegen grijze schimmel met 90% toenam in gewassen die gemodificeerd waren met betalaïne pigmenten. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018