Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

28 kassen met basilicum op substraat

De eigenaars van het Amerikaanse Sun Aqua Farms begonnen al heel vroeg met hydrocultuur. Richard Bee, een werktuigbouwkundig ingenieur van beroep, vond die manier van telen veelbelovend en het werken met nieuwe technologie intrigerend. In 1993 begon hij samen met zijn vrouw Deidre en stiefzoon Roger Harris met een kleine kas in Pennsylvania. Aanvankelijk teelden ze sla. "Het was echt een sprong in het diepe," zegt Food Safety Manager Josh Zieger.

Kort daarna vroeg een plaatselijke supermarkt of ze ook basilicum konden telen en de rest is geschiedenis. Op het moment teelt het bedrijf diverse soorten basilicum. Vandaag de dag heeft het bedrijf de beschikking over 28 kassen en verkopen ze hun producten in acht staten.

De keuze voor substraatteelt speelt een belangrijke rol voor het bedrijf. De familie gelooft in substraat, ook als dat nog niet overal ingevoerd is. Twintig jaar later wint het bedrijf prijzen voor het lokaal geteelde product. De kwekerij aan grote regionale winkels als Wegmans en Giant en aan nationale retail als Whole Foods. Het product wordt aan acht staten geleverd. Om versheid te garanderen vindt de oogst op vraag plaats en wordt er binnen 24 uur na oogst geleverd. Het bedrijf produceert jaarrond en de warmte- en transportkosten zijn behoorlijk. Er is een efficiƫntere verwarmingsinstallatie gebouwd om hieraan tegemoet te komen.

"Wees voorbereid op een paar financieel pittige jaren", adviseert Zieger toekomstige telers. "Het kost tijd voordat je je klantenkring op orde hebt en zeker bent van afzet." daarbij adviseert hij om eerst op kleine schaal te telen. "In onze regio hebben veel bedrijven geprobeerd om commercieel op substraat te telen. Die zijn veelal snel verdwenen, helaas. Spendeer tijd, energie en geld aan het optimaliseren van je faciliteiten. Dat is het waard."

Bron: seedstock.com
Publicatiedatum: