Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recente stormen hebben weinig impact op Zuid-Afrikaanse export van microgreens

De recente stormen, die enige schade aan de tuinbouw in Kaapstad en in het noorden van het land veroorzaakten, hadden weinig effect op de export van microgreens uit Zuid-Afrika. Er is een groeiende internationale vraag naar dit product van het zuidelijkste puntje van Afrika. Volgens Etienne Taitz, manager van Afrex 2003, was het eigenlijk business as usual. "Onze teelt is mooi verspreid over Zuid-Afrika en Swaziland. Als het regent in Kaapstad, kunnen we we een eventueel tekort dekken vanuit andere teeltgebieden."


Afrex teelt microkruiden

Taitz zegt dat de zaken goed gaan, steeds meer telers komen aan boord en helpen te voldoen aan de constante vraag. "We exporteren de microgreens naar Europa, Singapore, Hong Kong en de Golfregio, maar niet naar Noord- en Zuid-Amerika. Onze markt is de horecasector. We exporteren jaarrond een volledig assortiment van babygroenten, eetbare bloemen, microkruiden en pepers. Ook in de zomer en de winter gaan we door met de productie voor onze klanten. De vraag vanuit het buitenland blijft groeien en klanten nemen ook andere producten af. Het gebeurt vaak dat ze vragen naar een pallet babyananas of vijgen. Dat proberen we dan te leveren."


Een mix van microkruiden

"We telen in meerdere gebieden van Zuid-Afrika en Swaziland om de verschillende klimaatomstandigheden te benutten", zegt Taitz.


Eetbare bloemen

Export Kenia
Ook Kenia ziet zijn export van groenten en fruit toenemen. "We hebben een exportkantoor op de luchthaven van Nairobi. We kunnen ook verse gesneden kruiden evenals andere groenten aan ons Keniaans assortiment toevoegen", besluit Taitz.

Voor meer informatie:
Etienne Taitz
Afrex Trading 2003
Tel: +27 82 610-9078 (Zuid-Afrika)
[email protected]

Publicatiedatum: