Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding Tahiti limesteelt in Colombia

Cetrino, een nieuwkomer in de Colombiaanse tuinbouw, is van plan om 125.000 Tahiti limebomen aan te planten. Daarmee drijft het bedrijf mee op de hausse van de sector in het land. Santiago Córdoba, manager van Cetrino, gaf Forbes de details van dit ambitieuze plan.

De Tahiti limes van Cetrino zullen per trein van La Dorada, Caldas, naar de haven van Santa Marta worden vervoerd, van waaruit ze dan hun reis beginnen naar het buitenland. Tahiti lime is het op drie na meest geëxporteerde fruit van Colombia, zo stelt Analdex, de Colombiaanse vereniging voor buitenlandse handel. Andere belangrijke exportproducten zijn bananen, bakbananen, Hass-avocado's en gulupa's.

Het project van Cetrino wordt ontwikkeld op twee teeltlocaties, samen goed voor 525 hectare. De initiële investering bedraagt $ 6,5 mln. Het doel is een deel van de wereldwijde limesmarkt te veroveren, jaarlijks goed voor 25 mln ton.

Santiago Córdoba wil samen met zijn partners Carlos Jaramillo en Jorge Campuzano 13.300 ton limes exporteren, wat overeenkomt met 500 containers, voornamelijk naar de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Caribisch gebied. Met het creëren van 32 formele banen zet Cetrino zich in voor de economische en sociale ontwikkeling van de regio, met een opmerkelijke inclusie van vrouwen in het personeelsbestand.

Met technologische innovaties zoals analyses, IoT en het gebruik van drones voor gewasbescherming en klimaatmonitoring, streeft Cetrino ernaar uitdagingen zoals het weerfenomeen El Niño het hoofd te bieden. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Medellín, plant dit jaar de eerste 10 containers te verzenden en volgend jaar 150 containers te verladen.

Bron: forbes.co

Publicatiedatum: