Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afrom Exportaciones

Fruit uit Equatoriaal-Guinea via Spanje naar Europa

Equatoriaal-Guinea teelt heel wat tropisch fruit, waarbij vooral banaan, bakbanaan en ananas opvallen. Het land probeert nu een plek op de Europese markt te veroveren met de hulp van het Spaanse bedrijf Afrom Exportaciones. "In Equatoriaal-Guinea, het enige land midden in Afrika waar Spaans wordt gesproken, wordt de Spaanse keuken zeer gewaardeerd", zegt Terenciano Ondo, oprichter en CEO van dit Valenicaanse bedrijf. "Ik schipper al 30 jaar tussen Spanje, waar ik mijn opleiding heb gevolgd, en Equatoriaal-Guinea, en in 2005 besloot ik dit platform te starten voor de promotie van de Spaanse, Portugese, Italiaanse en Franse gastronomie op de Afrikaanse markt. Daarnaast promoten we tropisch fruit uit Equatoriaal-Guinea in Spanje en de rest van Europa."

Equatoriaal-Guinea is een land met een groot potentieel in de tuinbouw, met traditionele producten zoals cacao, hout en koffie, en wat fruit betreft bananen, bakbananen en ananas. "Echter, de teelt is vooral voor binnenlandse consumptie bestemd", benadrukt Terenciano. "Op particulier niveau is er een impuls nodig met de inbreng van privékapitaal om op teelttechnisch gebied vooruitgang te kunnen boeken. Vooral het creëren van een agentschap/laboratorium dat de teelt certificeert is urgent, want op deze manier kan de teelt worden opgeschaald om de export en uiteindelijk de tuinbouwinkomsten te verhogen."

"Afrom Exportaciones werkt samen met alle betrokken partijen: regelgevers, telers, importeurs en distributeurs. We distribueren bederfelijke en niet-bederfelijke voedselproducten van Spaanse teelt in meerdere Afrikaanse landen, met Equatoriaal-Guinea als operationele basis. En daarnaast exporteren we producten uit Equatoriaal-Guinea naar Europa, voornamelijk bananen, bakbananen, ananas, cassave en taro."

"Ons project heeft tot doel de Guinese telers de kans te bieden om een hogere waarde voor hun productie te verkrijgen. Hele families leven van de bananen- of ananasteelt, maar hun fruit bereikt alleen de lokale markt, tegen eerder lage prijzen. Bovendien gaat bij gebrek aan opslagfaciliteiten een groot deel van de productie verloren. Daarom is het volgens Afrom ook noodzakelijk dat de regering van Equatoriaal-Guinea toewerkt naar een handelsovereenkomst met de EU."

"Afrom is een serieus en ambitieus project, en we willen bijdragen aan de heropleving van de tuinbouw in ons land, in samenwerking met de regering", zegt Terenciano. "Daarom moedigen we Europese platforms en bedrijven in de tuinbouwsector aan om de handelsuitwisselingen met Equatoriaal-Guinea te verhogen."

Voor meer informatie:
Afrom Exportaciones S.L.
Calle Obispo Jaime Pérez, 11, bajos
46006 Valencia (Spanje)
Tel: +34 657 601 907
[email protected]
https://afromexportaciones.com

Publicatiedatum: