Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westfalia Fruit brengt Keniaanse avocado's op Indiase markt

Westfalia Fruit zet de marktontwikkeling van avocado's in India voort en viert een nieuwe mijlpaal door Keniaanse avocado's op de Indiase markt te introduceren met de aankomst van de eerste officiële Keniaanse zending over zee.

"Voortbouwend op de langdurige relatie die Westfalia heeft met de grootste Keniaanse teler en exporteur van avocado's, zijn we erg trots om de eerste zending Keniaanse avocado's naar India te brengen," aldus Zac Bard, Business Development Executive, Westfalia Fruit.

Westfalia Fruit India heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als marktleider en grootste importeur van avocado's in India. Met een marktaandeel van meer dan 60% van de Tanzaniaanse avocado-import in India, heeft Westfalia ook met succes Australisch geteelde avocado's op de lokale markt geïntroduceerd, door meer dan 85% van alle Australische avocado's in India te importeren in het eerste kwartaal van dit jaar. Met de komst van Keniaanse avocado's en de recente bevestiging van markttoegang voor Zuid-Afrikaanse avocado's in India, heeft Westfalia voor dit jaar een gestage hoeveelheid avocado's van constante kwaliteit in het vooruitzicht.

De Indiase markt voor geïmporteerde avocado's is de afgelopen 2 jaar met 100% jaar-op-jaar gegroeid en het eerste kwartaal van 2024 wijst ook op een verdubbeling van de avocado-import van ongeveer 4.000 ton in 2023 naar 8.000 ton in 2024.

Westfalia avocado's worden op grote schaal gedistribueerd in het hele land via haar nationale distributeurs - NGK Trading en Samberry Exotics, die nauw samenwerken met alle grote nationale retailers en groothandels in grote metropolen en kleinere Tier-1 en 2 steden. Eerder deze week organiseerde Westfalia een handelslancering in de zuidelijke staat Kerala om haar aanwezigheid te versterken in een belangrijke markt met de hoogste consumptie per hoofd van de bevolking van lokaal geteelde groene avocado's. Westfalia avocado's zullen nu overal in het land verkrijgbaar zijn.

"Oost-Afrika zal een belangrijke regio blijven om aan de Indiase vraag naar avocado's te voldoen, met zijn lange, verlengde seizoen tussen verschillende teeltregio's en Tanzania met zijn belastingvoordelen voor India zal een belangrijke rol spelen. De nieuwe markttoegang voor Australië en Zuid-Afrika biedt ons de mogelijkheid om het seizoen jaarrond te verlengen en de Oost-Afrikaanse volumes aan te vullen naarmate de vraag naar goede Hass avocado's in India toeneemt. Vooral de Zuid-Afrikaanse markttoegang tot India, die eind vorige maand werd geopend, zal ons de mogelijkheid bieden om het seizoen te verlengen en exclusieve cultivars zoals GEM® te introduceren," voegde Bard toe.

"Vroegrijpe avocado's die door sommige importeurs werden geïmporteerd, hadden eerder dit jaar een negatief effect op de avocadoconsumptie. De Indiase markt - zowel groothandelaren als retailers - maakt nu duidelijk onderscheid tussen Westfalia Fruit en andere importeurs die onrijp fruit importeren om de gaten in het vroege seizoen op te vullen. We zien dat een consistent aanbod van avocado's van goede kwaliteit de vraag en consumptie in India zal blijven opbouwen," aldus Ajay TG, General Manager, Westfalia Fruit India.

Voor meer informatie:
Ajay TG
Westfalia Fruit India
Tel: +91 70326 56796
[email protected]
www.westfaliafruit.in

Publicatiedatum: