Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek verwacht 15% meer mango's te oogsten

Mangotelers uit de Dominicaanse Republiek zullen merken dat nieuwe projecten, gesteund door zowel de regering als particuliere bedrijven, een positieve impact zullen hebben op het seizoen van 2024. Er wordt verwacht dat de geoogste volumes met 15% zullen toenemen ten opzichte van 2023.

Andrés Onésimo Mejía Baez, voorzitter van de Banileja Vereniging van Mangotelers (Abapromango) in de Dominicaanse Republiek, zegt dat ze hun exportzendingen zullen verhogen tot een totaal van 39.000 ton. Ze exporteren ook naar de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Costa Rica, Panamá en de Caribische eilanden, Italië, Nederland, Polen en Duitsland, met een gecombineerd totaal van 96.000 ton inclusief lokale marktconsumptie.

De meest bekende mangorassen die uit de Dominicaanse Republiek worden geëxporteerd en aan de lokale vraag voldoen zijn Mingolo, Crema de Oro, Keitt, Kent, Palmer, Parvin, Madam Francés en de Banilejo, een van de zoetste mango's, die ook in het naburige Haïti wordt geteeld.

Volgens Cesar Perez van Frescura Tropical in de Dominicaanse Republiek "zijn de prijzen concurrerender dan vorig jaar voor de markten in de VS, Europa, het VK, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied."

De mangosector in de Dominicaanse Republiek heeft een helpende hand geboden aan exporteurs uit Haïti, gezien de veiligheidsproblemen in dat land. Na de recente golf van gewelddadige aanvallen kunnen inspecteurs van het USDA niet naar Haïti reizen om de export te certificeren. "De Dominicaanse Republiek heeft exporteurs uit Haïti verwelkomd om exportfaciliteiten op te zetten voor Dominicaanse mango's naar hun klanten in de VS, Europa en het VK. We doen dit om een goede relatie met Haïti op te bouwen," zegt Perez.

Hij zegt dat hun klanten op de markt ook veel verschillende mangoproducten vragen. "Klanten op markten over de hele wereld, waaronder de VS, Europa en het VK, vragen veel van ons. Ze zoeken niet alleen naar verse mango's, maar ook naar diepgevroren mangopulp en gedroogde mango. We moeten echt concurrerend zijn, vooral omdat Mexico en Colombia ook actief zijn op de markt," zegt Perez.

Voor meer informatie:
Cesar Perez
Frescura Tropical
Tel: +1 809 376 1508
[email protected]
www.frescuratropicalrd.com

Publicatiedatum: