Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granaatappelen en blauwe bessen in Rio Grande-vallei in Peru

De beste tijd om een nieuw bedrijf te starten is ongetwijfeld nu. Tegen alle verwachtingen in is Alexander Bendezú Valdez, General Manager van Terra Moon SAC in Peru, een granaatappelexportbedrijf begonnen en wil hij de agrarische grens van de Rio Grande-vallei uitbreiden met de teelt van blauwe bessen. "De Rio Grande-vallei in het zuiden van Peru is de plaats waar ons project voor blauwe bessen zal worden uitgevoerd en waar momenteel de granaatappelvelden liggen. Het gebied heeft een uitstekend klimaat, een goede waterkwaliteit en een goed terrein voor de ontwikkeling ervan."

Peruaanse telers zijn in staat om de zanderige plaatsen om te toveren in vruchtbare exportboomgaarden.

Valdez zegt dat de belangrijkste strategie is om samen te werken met andere telers in het gebied. "Momenteel beslaat ons granaatappelareaal 20 hectare, met bomen die drie jaar oud zijn en een gemiddelde opbrengst van 15 ton per hectare opleveren. We bedienen markten zoals de Verenigde Staten, Rusland en Europa. Om onze groei voort te zetten, zijn we van plan samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere telers in de regio. We zullen ons ook richten op de uitbreiding van onze land- en tuinbouwactiviteiten naar andere gewassen, zoals blauwe bessen in potten met gelicenseerde variëteiten. Ons doel is om de komende drie jaar ongeveer 50 hectare extra land te beplanten."

Hij deelde ook mee dat de vraag naar Peruaanse granaatappels op de internationale markten exponentieel is gestegen. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 lag de FOB-prijs voor granaatappels tussen de $1,6 en $2 per stuk. De vraag naar Peruaanse granaatappels bedroeg gemiddeld 260 containers per week van maart tot eind april.

Hij begon Terra Moon in 2018 met het geven van advies aan telers. "In het begin was het gewijd aan het geven van advies en consulting aan kleine en middelgrote telers in traditionele en agro-exportgewassen. Tegen 2023 vormden we een alliantie om verder uit te breiden in de markt met een strategische partner en door AGF-exporteurs te worden."

Valdez heeft een mastergraad in landbouwkunde van de Esan Universiteit in Lima, Peru. "Ik ben landbouwingenieur en gespecialiseerd in management, landbouwproductie en fertigatie van fruitgewassen voor landbouwexport, met kennis van het gebruik van nieuwe AgTech 5.0 technologieën en tools die de economische winstgevendheid en de productiviteit van gewassen verhogen. Ik ben opgeleid in Israël, Guatemala, Ecuador, Brazilië en Peru."

Voor meer informatie:
Alexander Bendezú Valdez
Terra Moon
Tel: +51 931941222
[email protected]

Publicatiedatum: