Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van 5 naar 156 deelnemers: 25 jaar Holland Fresh Group Paviljoen op Fruit Logistica

Tholen - Na de eerste beursdag op Fruit Logistica in Berlijn plakte een selecte groep beursgangers er nog een paar uurtjes aan vast. In Hollandhal 3.2 werd het 25-jarig jubileum van het Holland Fresh Group Paviljoen gevierd. Het begon ooit met een handjevol bedrijven, maar is uitgegroeid tot in 2024 een recordaantal van 156 deelnemende bedrijven op 3200 vierkante meter. Dat is op de beurs gevierd met taarten voor deelnemers van het eerste uur, een seminar en dus ook met een borrel op de woensdagavond.

Naast een hapje en een drankje, of drankjes, waren er praatjes van de Karel Heijs als VP van de Messe Berlin en Janine Luten van GroentenFruit Huis. Zij is tevens directeur van Stichting Holland Fresh Group.

Janine ging terug in de tijd en stond onder meer stil bij enkele sleutelmomenten. Dat waren 1999 (de start van het paviljoen), 2004 (Fruit Logistica los van de GrĂ¼ne Woche) en ook de periode 2008-2020 waarin Ger van Burik met hart en ziel zorg droeg voor het paviljoen. In 2020 werd ook dat moment met een borrel gevierd. Tegenwoordig organiseert Muriel Halling de beurzen.

In het kader van het jubileum kreeg de directeur van GroentenFruit Huis en van de stichting de kans om te reflecteren op de stand van zaken in de internationale AGF-sector. Jeanine voorspelt consolidatie in de markt.

Een foto-impressie van de vorige week woensdag gehouden jubileumborrel ziet u hier.