Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse fruitexport bereikte recordhoogte

De fruitexport van Braziliƫ liet in 2023 een stijging zien van 6%, wat resulteerde in een totaal van 1,06 miljoen ton en een omzet van meer dan $1,2 miljard. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke toename van 26,73% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei kan worden toegeschreven aan de diverse soorten fruit die in Braziliƫ worden geteeld, de erkenning van de kwaliteit van Braziliaanse producten op internationale markten en de verkenning van nieuwe markten.

Guilherme Coelho, president van de Braziliaanse Vereniging van Fruit- en Afgeleide Producenten en Exporteurs (Abrafrutas), prees de inspanningen van Braziliaanse fruittelers. Hij schreef dit record toe aan hun voortdurende toewijding om hoogwaardig fruit te produceren met respect voor het milieu en met streven naar uitmuntendheid. Als derde grootste fruitproducent ter wereld draagt Braziliƫ aanzienlijk bij aan de teelt van mango's, meloenen, druiven, sinaasappels, bananen en acerola.

De onderstaande grafiek op basis van gegevens van DataLiner illustreert de Braziliaanse havens die vorig jaar in de eerste elf maanden het meeste fruit exporteerden.

Mango's stonden bovenaan de exportlijst met een stijging van 51,52% in waarde en 15% in volume. Meloenen volgden, met een aanzienlijke groei van 20,93% in waarde. Ook de export van avocado's zag een progressieve groei, terwijl de bananenexport afnam. De sinaasappelexport steeg aanzienlijk met 610% in volume. Ook de appelverkoop zag een bescheiden stijging van 2,83%.

De onderstaande grafiek, afkomstig van Datamar's marktinformatiedienst DataLiner, toont de Braziliaanse containerexport van appelen in de eerste elf maanden van 2023.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: