Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tropibana

Stabiele papajamarkt

Het Franse Tropibana, gespecialiseerd in exotisch fruit, maakt de balans op van de huidige papajamarkt en kijkt in het bijzonder naar het Braziliaanse ras Formosa, een van de paradepaardjes van Tropibana dat per vliegtuig wordt vervoerd en op dit moment het meest geherwaardeerde product op de markt is. De huidige context is voor alle producten over het algemeen ingewikkeld, maar toch blijft de afzet van papaja – steeds meer erkend om de voedingswaarde – met het naderen van de feestdagen goed verlopen.

Stabiele afzet ondanks een gecompliceerde markt
"Dit jaar is de situatie op de markt ondanks een nogal gecompliceerde context relatief stabiel," vertelt François Moran. De inflatie heeft ervoor gezorgd dat meerdere consumenten zijn overgestapt op basisproducten en laaggeprijsde producten, maar Formosa-papaja's blijven onverminderd populair.

Het feit dat Formosa-papaja's per vliegtuig worden vervoerd betekent dat de leveringskosten relatief hoog zijn, maar ook dat ze langer vers blijven. "We verwerken tussen de 2 en de 4 pallets met papaja's per week. De maten 3 en 4 zijn het meest geliefd, maar omdat er vanuit Azië een heel grote vraag is naar maat 3 werken we voornamelijk met die maat."

De prijzen van vliegtuigpapaja's schommelen tussen de 3,50 en de 4,00 €/kg, vergeleken met prijzen van tussen de 2,00 en de 2,20 € voor kwaliteitspapaja's per container afkomstig van de Canarische Eilanden, waarvan de opbrengst elk jaar toeneemt.

Voor meer informatie:
François Moran
Tropibana
Tel. : +33 620 17 20 13
f.moran@atominternational.com