Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egypte

"We werkten in twee ploegen om aan de sterke vraag naar mango's te kunnen voldoen"

Het Egyptische mangoseizoen zou eind november afgerond zijn. "Maar door gunstige weersomstandigheden en een goed beheer van de houdbaarheid van het fruit is de verkoopperiode verlengd", zegt Walid Sallam, kwaliteitsmanager bij MK Enterprise en onderzoeker aan de Huazhong Agricultural University in China.

"Het goede weer maakt het mogelijk om nu nog mango's te leveren, want sommige telers hebben nog steeds de acceptabele kwaliteit voor export naar onze buurlanden. We zijn er dit seizoen ook in geslaagd om mango's te verschepen voor lange reizen van meer dan 25 dagen. Voor een product als mango is dat een hele prestatie. We kunnen dat omdat we goed begrijpen wat de houdbaarheid van mango's bepaalt. Zo gebruiken we nieuwe methoden om het rijpen van de mango's in de reefers te vertragen."

"Zoals voorspeld overtrof de export die van vorig jaar. Elk jaar neemt de Egyptische mango-export toe in omvang. Het seizoen is werkelijk goed geweest. We hebben veel aandacht gehad voor kwaliteit en stabiele leveringen. Bij ons in het bedrijf hebben we zelfs in twee ploegen gewerkt om bij te blijven met de sterke vraag vanuit verschillende bestemmingen."

Volgens de exporteur kwam de vraag uit onder meer Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Saoedi-Arabië, Libanon, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar. "We waren duidelijk aanwezig in deze markten en de Egyptische herkomst overtuigde zowel importeurs als consumenten", voegt hij eraan toe.

"Dit jaar was het E2R2-ras geweldig van kwaliteit, maar het seizoen eindigde eerder dan vorig jaar. Naomi genoot een goede vraag, vooral in de Golfstaten, die de voorkeur geven aan de kleur en zoete smaak van dit ras. Dit jaar hebben we ook Nam Doc Mai geëxporteerd, een eerder zeldzaam ras dat lange reistijden goed weerstaat en ook een schitterende kleur en smaak heeft, maar niet in grote hoeveelheden beschikbaar is. Taymour, Sideeka, en Oweesy waren de best verkopende rassen aan het begin van het seizoen, vooral in Saoedi-Arabië. Nu de volumes op zijn, kan ik zeggen dat de meeste mangorassen succesvol zijn geweest. Op dit moment kunnen er alleen nog enkele volumes Keitt mango's worden geleverd."

Walid prijst de technische kennis van de exporteurs: "Ook dit jaar hebben we weer waardevolle lessen geleerd gedurende het seizoen, wat bijdraagt aan de opbouw van onze knowhow. We zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken, onder meer in publicaties over de behandeling, verpakking en verzending van mango's. Een goed begrip van deze sector is een van de belangrijkste redenen voor de duurzaamheid ervan in Egypte. Deze lessen zullen worden geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en kwaliteitsnormen, en de weg vrijmaken voor verdere groei in de komende jaren."

Voor meer informatie:
Walid Sallam
MK Enterprise for export
Tel: +20 1032167286 (Egypte) / +86 15623265182 (China)
w.sallam@mkprise.com

Publicatiedatum: