Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bienek Fruchthandel

Goede vraag naar lychees uit Zuid-Afrika en kersen uit Chili

Lychees zijn al lang geen nicheproduct meer volgens Helmut Bienek, Managing Director van Bienek Fruchthandel. "Lychees en kersen worden steeds populairder, vooral met Kerst. De lychees worden ingevlogen vanuit Zuid-Afrika. De kwaliteit is erg goed en de prijzen zijn redelijk. De belangstelling voor lychees is erg groot tijdens de kerstperiode. Er is meer vraag naar dan naar producten zoals papaya's en dergelijke. We betrekken momenteel kersen uit Chili in de sortering 32-34+. De kwaliteit is fantastisch in tegenstelling tot vorig jaar. Het prijsniveau is vergelijkbaar met afgelopen seizoen. De vraag naar kersen is goed en stabiel." Horecabedrijven en hotels hebben ook veel interesse getoond in het assortiment minigroenten uit Zuid-Afrika.


De broers en co-directeuren van Bienek Fruchthandels GmbH: Helmut Bienek en Gerhard Bienek-Nies bij hun stand op de groothandelsmarkt in München

"Behalve uit Zuid-Afrika zijn lychees ook verkrijgbaar per luchttransport vanuit Mauritius en als zeevracht vanuit Mauritius, Madagaskar en andere landen. Het luchtvrachtproduct wordt gekenmerkt door een betere kwaliteit en smaak. Het blijft echter een seizoensgebonden product. Natuurlijk zijn er ook maanden waarin er geen lychees meer zijn. In ieder geval is het fruit nu een standaardproduct en zit het al jaren in ons assortiment." Bienek ontving de eerste leveringen van lychees ongeveer twee weken geleden.

De vraag naar kersen was dit jaar groot, wat Bienek toeschrijft aan de relatief lage kersenoogst. "De kwaliteit en oogstvolumes werden sterk beïnvloed door het weer. Er waren niet veel goede kersen en daarom was de vraag hoog. Momenteel bieden we kersen uit Chili aan, die wederom van zeer goede kwaliteit zijn. De vraag blijft hoog. Kersen zijn bijna een jaarrond product geworden."

De grossier beschreef het boekjaar 2023 als zeer wisselvallig: "Het jaar werd gekenmerkt door een terughoudendheid in aankopen als gevolg van inflatie, personeelstekorten, evenals faillissementen van klanten. We hebben er echter vertrouwen in en hopen op een goede kerstbusiness. Het zal zich zeker stabiliseren."

Voor meer informatie:
Helmut Bienek
Bienek Fruchthandels GmbH
Großmarkthalle 4 - Stand 92/93
Schäftlarnstraße 10
81371 München, Duitsland
Tel.: +49 (0)89 74653674
[email protected]
www.instagram.com/bienekfruchthandel

Publicatiedatum: