Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Letland: Regering wil btw op groenten en fruit verhogen van 5% naar 12%

VK: Hoe Amazon Fresh helpt om kerstfestiviteiten gemakkelijker te maken
Met een nieuwe Amazon Fresh winkel die opent in Notting Hill en de laagste prijzen van het jaar, helpt Amazon Fresh om het meeste uit het feestelijke seizoen te halen. In de aanloop naar de Kerst bieden ze nog meer besparingen met hun grootste ronde van prijsverlagingen van het jaar, waaronder honderden producten online en in de winkel. De reclame biedt besparingen tot wel 40% op alledaagse artikelen zoals groenten en fruit.
Bron: aboutamazon.co.uk

Carrefour doet opnieuw zijn intrede in Bulgarije via Griekse franchisehouder
De Franse retailer in levensmiddelen Carrefour zegt dat het zijn samenwerking met de Griekse masterfranchisehouder Retail & More uitbreidt om zijn merk opnieuw te introduceren en de verkoop van zijn producten in Bulgarije te hervatten.
Bron: seenews.com

Letland: Groente- en fruittelers klaar om voor btw-verlaging te vechten
Letse groente- en fruittelers zijn niet bereid om toe te geven aan het idee van de regering om de btw op producten volgend jaar te verhogen van 5% naar 12%. Vertegenwoordigers van de sector maken zich zorgen over de schaduweconomie en zeggen dat de strijd nog niet voorbij is, meldt Letse Radio. "Triest. Woede over domheid," zei Gundega Sauškina, voorzitter van de raad van bestuur van fruitbedrijf SIA Very Berry, over het besluit van de regering om het btw-tarief op producten vanaf volgend jaar te verhogen naar 12%.
Bron: eng.lsm.lv

Italiaanse DAO opent kassaloze Tuday Conad-winkel in Verona
De Italiaanse regionale coöperatie DAO (Dettaglianti Alimentari Organizzati) heeft een kassaloze winkel geopend in Verona onder de vlag van Tuday Conad. De winkel, voorheen een Conad City-vestiging in Via Stella, maakt gebruik van slimme camera's, videocamerasystemen, apps en kunstmatige intelligentie om de gekozen artikelen te volgen en betalingen te verwerken, aldus DAO.
Bron: esmmagazine.com

EuroCommerce uit 'ernstige bezorgdheid' over voorgestelde verordening betalingsachterstanden
EuroCommerce, de Europese vereniging die retailers en groothandelaren vertegenwoordigt, heeft haar ernstige bezorgdheid geuit over de ontwerpverordening voor betalingsachterstanden en zegt dat de gevolgen onevenredig en dramatisch zullen zijn als het voorstel niet wordt heroverwogen.
Bron: esmmagazine.com

Slovenië: Spar moderniseert Interspar Europark Maribor
Spar Slovenië heeft zijn op drie na grootste winkel, de Interspar hypermarkt in het winkelcentrum Europark Maribor, heropend. In het midden van de winkel is een markt met seizoensproducten, verpakkingsvrije artikelen en een eiland, inclusief een sushibar, nieuwe kassa's, schappen en koelcellen.
Bron: spar-international.com

Spanje: Bonnysa neemt dit jaar deel aan Meninas Madrid Gallery
Bonnysa neemt opnieuw deel aan de openluchtkunsttentoonstelling Meninas Madrid Gallery, die loopt van 1 november tot 15 december 2023. Het bedrijf uit Alicante brengt de verschillende smaken van het mediterrane dieet naar de straten van Madrid met een van haar 'meninas' op Gran Vía 32, de belangrijkste handelsader van de hoofdstad.
Bron: esmmagazine.com

VK: Booths supermarkt zet weer personeel achter zijn kassa's
Een supermarkt is de eerste in het Verenigd Koninkrijk die weer volledig bemande kassa's heeft en bijna alle zelfbedieningskassa's heeft afgeschaft. Op twee na zullen alle 28 winkels van Booths weer personeel achter de kassa's hebben, aldus het bedrijf dat actief is in Noord-Engeland. De uitzonderingen zijn twee van de zeven winkels in Cumbria.
Bron: bbc.com

De favoriete kerstgerechten in het Verenigd Koninkrijk hebben een aantal serieus verwarrende keuzes
Tech retailer Currys ondervroeg het volk om hun favoriete kerstvoedsel, -drankjes en -lekkernijen te kiezen en ontdekte dat spruiten gemiddeld op de derde plaats staan.
Bron: metro.co.uk

Publicatiedatum: