Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine paddenstoelteler Wales krijgt levensveranderend contract Aldi

Amazon lanceert nieuwe online winkel in Ierland, Amazon.ie, in 2025
Amazon heeft aangekondigd dat het in 2025 een nieuwe speciale winkel, Amazon.ie, zal lanceren in Ierland om de retailervaring voor nieuwe en bestaande klanten te verbeteren.
Bron: aboutamazon.eu

Belgische retailafzet stijgt met 11,7% in maart
Het volume van de retail verkopen in België, exclusief brandstoffen, is in maart 2024 met 11,7% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, volgens de laatste gegevens van het Belgische bureau voor de statistiek, Statbel. De verkoop van goederen in niet-gespecialiseerde winkels steeg met 11,2% op maandbasis, waarbij voedingsmiddelen, dranken en tabak deze groei aanvoerden, zo blijkt uit de gegevens.
Bron: esmmagazine.com

Supercentro vernieuwt Wiva zelfbedieningsgroothandels in Zuid-Italië
De Italiaanse regionale foodretailer Supercentro is van plan uit te breiden in het zelfbedieningssegment met een nieuwe formule en de opening van nieuwe winkels. De eerste stap in deze strategie is de opening van een vernieuwde Wiva zelfbedieningsgroothandel in San Giorgio Jonico, vlakbij Taranto.
Bron: esmmagazine.com

Tesco Ierland verdubbelt het aantal kinderen en gezinnen dat wekelijks ondersteuning krijgt via het Stronger Starts schoolprogramma
Tesco Ierland heeft het aantal basisscholen dat ondersteuning krijgt van het Stronger Starts schoolprogramma verdubbeld, maanden eerder dan gepland. Elke week van het schooljaar ontvangen 5.400 kinderen in 240 geselecteerde basisscholen nu gratis verse voedselpakketten met een mix van seizoensgebonden verse groenten en fruit, waaronder appelen, uien, aardappelen en wortelen.
Bron: tescoireland.ie

Italië: Coop Alleanza 3.0 keert terug naar winst in boekjaar 2023
De Italiaanse retailcoöperatie Coop Alleanza 3.0 is in 2023 weer winstgevend geworden. De afzet van de coöperatie steeg met 2,6% tot €5,7 miljard, terwijl de nettowinst steeg tot €20 mln, van een verlies van €117 mln het jaar daarvoor.
Bron: esmmagazine.com

VK: Amazon bouwt centrum van £ 500 mln in East Midlands
Amazon heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een nieuw miljoenenbedrijf in Northampton, East Midlands. Het fulfilment center van £500 mln in de stad East Midlands zal naar verwachting in 2026 beginnen met het verwerken van online bestellingen.
Bron: kamcity.com

VK startup OSY Group meldt financieringsboost voor retailtechnologie die houdbaarheid van voedselproducten verlengt
OSY Group, wiens vlaggenschiptechnologie de houdbaarheid van voedselproducten verlengt en afval vermindert, heeft £750.000 van investeerders gekregen om de uitrol in het VK en internationaal te ondersteunen. De financiële injectie zal de commercialisering versnellen van Xtend, een antibacteriële verpakkingscoating die ervoor zorgt dat verschillende soorten voedsel, waaronder groenten en fruit, langer vers blijven in hun verpakking.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Waitrose onthult plannen om natuurvriendelijk teelt voor Britse telers te versnellen
Waitrose onthult 'Farming for Nature' - een samenwerkingsverband met haar Britse telers om over te stappen op natuurvriendelijke teelt. In zijn toespraak tot de telers kondigde Executive Director James Bailey aan dat Waitrose met hen zal samenwerken om voedsel te produceren dat in harmonie is met de natuur, om tegen 2035 vlees, melk, eieren, groenten en fruit te betrekken van teeltbedrijven in het VK die regeneratieve praktijken gebruiken.
Bron: johnlewispartnership.media

Duitsland: Pick&Go Düsseldorf store start nieuwe testfase voor autonome winkelervaring van retailer
Christoph Eltze, Chief Digital and Technology Officer bij de Duitse supermarktgigant REWE Group, heeft op sociale media gesproken over de komst van de Pick&Go winkelformule van de retailer in Düsseldorf, Duitsland, en hoe dit het begin is van een nieuwe testfase voor zijn autonome winkelervaring.
Bron: retailtechinnovationhub.com

VK: Paddenstoelteler uit Wales wint levensveranderend contract met Aldi in beurs op Channel 4
Een kleine, onafhankelijke paddenstoelteler die het leven in de stad achter zich liet om een teeltbedrijf in de heuvels van Noord-Wales op te zetten, heeft een levensveranderend contract met supermarkt Aldi binnengehaald. Gareth Griffith-Swain, oprichter van Fungi Foods, presenteerde zijn gedroogde Lion's Mane (£2,99, 20 g) als onderdeel van de Channel 4 serie 'Aldi's Next Big Thing' en won het felbegeerde contract om zijn product vanaf 8 mei in meer dan 1000 Aldi winkels in het hele land te verkopen.
Bron: aldipresscentre.nl

Duitse Mix Markt komt naar Servië
De Duitse supermarktketen Mix Markt heeft drie supermarkten in Servië geopend, waarvan twee in Belgrado en één in Novi Sad. Mix Markt is gespecialiseerd in het brengen van de smaak van Oost-Europa en biedt producten uit Rusland, Oekraïne, Georgië, de Baltische staten, Polen, Turkije en de Balkan.
Bron: esmmagazine.com

VK: De oudste werknemer van een supermarkt is 90 jaar oud
De oudste werknemer van een supermarktketen zegt dat hij geen plannen heeft om met pensioen te gaan, ondanks dat hij 90 is geworden. Ron Ellis begon in 2006 in Asda's Trafford Park winkel in Manchester te werken en is uitgegroeid tot een vaste favoriet bij klanten.
Bron: bbc.com

Bol ondervindt Chinese tegenwind
Ahold Delhaize-dochter Bol was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 1,4 miljard euro. De webwinkel wint marktaandeel, maar ziet de afzet van derden vertragen door toenemende Chinese concurrentie.
Bron: retaildetail.eu

Lidl breidt activiteiten uit in Portugal en Kroatië
Lidl Portugal heeft zijn zestiende supermarkt geopend, tevens de eerste in een vernieuwd sportcomplex. De nieuwe winkel is het resultaat van een samenwerking tussen de Duitse retailketen en Os Belenenses, een historische voetbalclub in Lissabon. Elders heeft Lidl zijn derde logistieke en distributiecentrum geopend in Kroatië, met een investering van €120mln.
Bron: esmmagazine.com

Spanjaarden besteden bijna de helft van hun boodschappen aan verse producten
Bijna de helft van de jaarlijkse uitgaven die Spanjaarden doen aan aankopen gaat naar verse producten, zoals groenten en fruit, vlees, vis en zeevruchten, eieren, brood en delicatessen. In 2023 werd vier op de tien euro geïnvesteerd in deze categorieën, goed voor 43% van de totale rekening, volgens de gegevens van de zesde editie van het Observatorium voor Verse Producten, uitgevoerd door Aldi in Spanje. In 2023 blijven groenten en fruit de verse voedingsmiddelen met de hoogste aanwezigheid (63%) en de hoogste uitgaven (35%) in het boodschappenmandje. Zo gaven Spaanse huishoudens gemiddeld 726 euro per jaar uit aan de aankoop van fruit, groenten en fruit.
Bron: lavanguardia.com

Morrisons neemt 38 buurtwinkels over op de Kanaaleilanden
Morrisons heeft 38 winkels op de Kanaaleilanden overgenomen van langetermijnpartner SandpiperCI. Alle winkels worden momenteel op de een of andere manier bevoorraad door Morrisons en 19 ervan opereren onder de naam Morrisons Daily. De transactie omvat ook zes tankstations. De winkels bevinden zich op de eilanden Jersey, Guernsey en Alderney en hadden in de afgelopen 12 maanden een omzet van £124,5 miljoen, of £118,9 miljoen exclusief brandstof.
Bron: morrisons-corporate.com

Frankrijk: Carrefour werkt samen met Marché Frais aan levering, licentiepartnerschap
Carrefour heeft aangekondigd dat het een leverings- en merklicentiepartnerschap aangaat met Marché Frais, een retailer die bekend staat om zijn selectie verse producten. Marché Frais, dat 12 hypermarkten en supermarkten in de Franse regio Ile-de-France exploiteert, zal door Carrefour worden omgedoopt tot Marché Frais zodra de samenwerking, die op 1 juli van start gaat, van start gaat.
Bron: esmmagazine.com

België: 36e Bio-Planet opent zijn deuren in Zottegem
De nieuwe Bio-Planet winkel, die geopend wordt op dezelfde locatie als wat vroeger Louise Delhaize was in Zottegem, is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar biologische en ecologische producten. Het is de eerste Bio-Planet die zijn deuren opent na de overname van de Match, Smatch en Louis Delhaize winkels door Colruyt Group. Klanten kunnen nu genieten van een ruime keuze aan onder meer biologische groenten en fruit, vers brood, vlees, kaas en vleeswaren.
Bron: press.colruytgroup.com

Duitsland: Metro zet positieve groeitrend voort in Q2 2023/24
Implementatie van sCore groeistrategie leidt tot aanhoudende positieve omzetontwikkeling in Q2 2023/24: Omzetgroei gecorrigeerd voor valuta- en portfolio-effecten van 7,2%; omzetgroei in lokale valuta 3,9%; gerapporteerde omzet op niveau vorig jaar op €6,9bln. Aangepaste EBITDA bereikt €73mln (Q2 2022/23: €111mln).
Bron: newsroom.metroag.de

VK: iSqueeze lanceert nieuwe multifruits sapmachine
iSqueeze introduceert de Citrocasa XPro die, in tegenstelling tot eerdere modellen, sap kan extraheren uit een breed scala aan fruitsoorten (tot een diameter van 100 mm), waaronder sinaasappelen, grapefruit, citroenen en limes.
Bron: talkingretail.com

Publicatiedatum: