Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi verslaat Lidl en is goedkoopste supermarkt in het VK

VK: Goedkoopste supermarkt VK is £31 goedkoper dan dure concurrent
Aldi is opnieuw gekroond tot goedkoopste supermarkt in het VK en verslaat rivaal Lidl met £2,33. Dit blijkt uit de laatste prijsvergelijking van supermarkten door Which? consumenten kampioenen. Which? kijkt naar de prijzen bij Aldi, Asda, Lidl, Morrisons, Ocado, Sainsbury's, Tesco en Waitrose om de goedkoopste retailer te vinden.
De goedkoopste supermarkt voor een boodschappenlijstje van 67 artikelen in april was Aldi, waar de totale rekening over de hele maand gemiddeld £112,90 kostte. Ter vergelijking: een identieke aankoop bij Lidl kostte gemiddeld 115,23 pond. Waitrose was de duurste supermarkt in april met een totaal van £144,13 - een verschil van £31,23 vergeleken met Aldi, oftewel 28% meer. De lijst van 67 artikelen bevatte een aantal merkartikelen en eigen merken, zoals Birds Eye tuinerwten, Heinz gebakken bonen, Hovis brood, melk en boter.
Bron: Mirror

VK: Labourparlementariër en voormalig CEO van Sainsbury's botsen over supermarktwinsten
Labour-parlementslid Bell Ribeiro botste met de voormalige CEO van Sainsbury's, Justin King, over de winst van de supermarkt. Het tweetal verscheen woensdag in de Peston beurs van ITV om te discussiëren over de supermarkten in het VK. Mevrouw Ribeiro zei: "Ik hoorde eerder dat supermarkten winstgevend zijn omdat ze goede service bieden, dat klopt niet. Supermarkten zijn winstgevend omdat ze voedsel en eerste levensbehoeften verkopen en we hebben dat voedsel en die eerste levensbehoeften nodig." De heer King antwoordde: "Daarover verschillen we volledig van mening. Ik geloof heilig dat het winstoogmerk de beste manier is om een bedrijf te runnen. De wereld komt naar het VK om naar onze supermarkten te kijken."
Bron: Independent

VK: Aldi lanceert initiatief voor heel het VK en wil honderden nieuwe winkels openen
Aldi heeft een nieuw landelijk initiatief gelanceerd om zijn winkelbestand uit te breiden. De supermarkt is op zoek naar inbreng van het publiek bij het zoeken naar nieuwe locaties om zich te vestigen. De gebieden met de meeste suggesties zullen in aanmerking worden genomen als onderdeel van de toezegging van de retailer om honderden nieuwe winkels te bouwen in het hele VK. Aldi heeft momenteel meer dan 1.000 winkels en is vastbesloten om door te gaan op weg naar zijn langetermijndoel van meer dan 1.500 winkels in het VK. Jonathan Neale, Managing Director van National Real Estate bij Aldi VK: "We willen voedsel van hoge kwaliteit toegankelijk maken voor iedereen, maar er zijn nog steeds een aantal gebieden die ofwel geen Aldi hebben of potentieel hebben voor meer winkels."
Bron: GB News

Portugal: Auchan rondt overname Portugese activiteiten DIA af
De Franse retailgigant Auchan heeft de overname van de Portugese activiteiten van DIA Group afgerond, waardoor het aantal winkels in het land aanzienlijk is toegenomen. De overname is goedgekeurd door de Portugese mededingingsautoriteit. De deal, oorspronkelijk aangekondigd in augustus 2023 en gewaardeerd op 155 miljoen euro, geeft Auchan het eigendom van 483 Minipreço-winkels, bovenop de bestaande 100 winkels. Dit brengt het totale Portugese netwerk van het bedrijf op 583 winkels, waaronder 30 tankstations, vier magazijnen en een online supermarkt.
Bron: ESM Magazine

Schotland: Gemakswinkelgroep uit faillissement verkocht aan SPAR Scotland
In een door FRP Advisory gefaciliteerde transactie is de Schotse gemakswinkelketen Eddy's Food Station overgenomen door de groothandelstak van SPAR Scotland, CJ Lang & Son Ltd, voor een niet nader genoemd bedrag. Callum Carmichael en Michelle Elliot, partners bij FRP Advisory, zijn op 25 april 2024 aangesteld als gezamenlijk bewindvoerders van Eddy's Food Station. De gezamenlijke bewindvoerders hebben een versneld overnameproces uitgevoerd en de activa en activiteiten van Eddy's Food Station in Greenock, Larbert en Leuchars veiliggesteld. De overname zorgt ervoor dat 35 werknemers hun baan behouden en overgaan naar de nieuwe eigenaar. CJ Lang & Son Ltd is de groothandel voor SPAR Scotland en heeft meer dan 300 winkels in het hele land, een eigen distributiecentrum met een wagenpark van 55 voertuigen en 1.800 werknemers.
Bron: Scottish Financial News

VK: Lichte vertraging in afzet supermarkten; Asda en Aldi verliezen marktaandeel
Uit nieuwe gegevens van NIQ blijkt dat de totale afzet van supermarkten in het VK in de vier weken tot 20 april is vertraagd tot 3,4%, vergeleken met een stijging van 5,4% in de voorgaande maand. Dit was te wijten aan de inflatie die weer afnam, de vroege Pasen en een daling van de algemene afzet (-8%). Uit de analyse blijkt echter dat consumenten in de weken na Pasen profiteerde van kortingen en promoties, met uitgaven aan promoties van 25,3% - een stijging ten opzichte van 24% vorige maand. Dit werd gestimuleerd door een toename van promotionele activiteiten van merken, waarbij de waarde van de afzet van deze artikelen met 36% steeg ten opzichte van 32% in dezelfde periode vorig jaar. De afzet van huismerkartikelen (+4,8%) bleef de merkartikelen (+4,1%) in alle FMCG-categorieën echter overtreffen. De NIQ-gegevens bevestigen ook dat omnichannel winkelen nu is verankerd in het dagelijks leven van shoppers, waarbij meer dan een kwart (27%) van de huishoudens ervoor koos om tijdens de periode van vier weken een aantal boodschappen online te kopen. De omzet uit online winkelen steeg met 3,2%, waarbij het aandeel van het kanaal in de FMCG-afzet hetzelfde bleef als een jaar geleden, namelijk 12,6%. Er was ook een stijging in het aantal winkelbezoeken (+1,5%) vergeleken met vorig jaar.
Bron: Kamcity