Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servische export paddenstoelen €25 mln

Vorige week, tijdens de top van het proces van Berlijn in Tirana, zei de Servische premier Ana Brnabic dat Servië het concept van de oprichting van een gemeenschappelijke regionale markt op de Westelijke Balkan steunt. De uitvoering van het concept zou de mogelijkheden voor economische samenwerking in de regio vergroten en onmiddellijke voordelen opleveren voor alle burgers, aldus Brnabic.

Agroberichtenbuitenland.nl meldt dat Servië vorig jaar paddenstoelen ter waarde van ongeveer 25 miljoen euro exporteerde, zoals aangegeven door de Kamer van Koophandel van Servië (PKS). De uitvoer varieert van jaar tot jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden, aangezien het klimaat elk jaar een directe invloed heeft op de paddenstoelenopbrengst.

Volgens gegevens van PKS brachten gedroogde paddenstoelen het meeste op, aangezien Servië €10 miljoen ontving voor 282 ton. Ze werden gevolgd door diepgevroren paddenstoelen, die voor €5,3 miljoen werden verkocht, verse eekhoorntjesbrood leverden het land €2,8 miljoen op, verse cantharellen €1,8 miljoen en in conserven €1,6 miljoen. Servië verkocht in 2022 voor €1,5 miljoen aan verse truffels, en verse en gekoelde champignons werden voor €1,2 miljoen verkocht. De genoemde soorten paddenstoelen werden voornamelijk verkocht in EU-landen, met de VS en Rusland als belangrijke markten.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: