Terwijl tomaten aankopen voorheen een evidentie was, worstelt het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf What’s Cooking? vandaag met “stress om voldoende tomaten te kunnen aankopen," zegt topman Piet Sanders. "Aanleiding is de grote droogte in Zuid-Europa vorig jaar en ook dit jaar. De tijden dat je onbezorgd volumes kunt aankopen, zijn voorbij. Voor ons is dat toch een bezorgdheid." Die worden onder meer verwerkt in de vele duizenden lasagnes en andere kant-en-klaarmaaltijden die er worden gemaakt. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
AGF'er Nic Jooste rolt met fundingscampagne drankmerk Selati internationaal uit
-
Hortifruct brengt cherrytomaten- en basilicumtomatenpuree op de markt
-
Studenten uit Qatar winnen wedstrijd met groenten in 3D te printen
-
Oprichter Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is
-
Avocado-afval omzetten in olie
-
Lamb Weston breidt productie in American Falls uit met 40%
-
Oost-Vlaamse voedingsproducent What’s Cooking? heeft tomatenstress
-
Noord-Amerikaanse diepgevroren fritesmarkt opmerkelijk veerkrachtig
-
Tomatenteler werkt samen met pastafabrikant aan schoollunches
-
Inkomsten uit export sinaasappelsap Zimbabwe +87%