Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veldbonen burger Nederlandse bonen scoort hoog in onderzoek Consumentenbond

Het vleesvervangersaanbod groeit hard. Veel bedrijven stappen in om nieuwe producten in de markt te zetten. Toch blijkt dat deze producten niet altijd gezonder zijn dan een stuk Nederlands vlees. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bijna twee derde van de vegaburgers die onderzocht werden, bevatte te veel zout en/of verzadigd vet en is daarmee niet zo gezond. De onderzochte burgers waren gemaakt van bijvoorbeeld soja, noten, veldbonen en erwteneiwit. Consumenten kijken daarom terecht ook steeds beter naar wat er in een bepaald product zit, zo meldt Agrifirm.



Nederlandse veldbonen burger
De AH vegan veldbonen burger waarin Nederlandse veldbonen in zitten verwerkt, kwam met drie andere producten het beste uit het onderzoek van de consumentenbond. De veldbonen burger bevat voldoende eiwit, met verrijkt ijzer en vitamine B12 en er zit niet te veel verzadigd vet en zout in. Het product is alleen te koop bij de Albert Heijn, naast de burger variant is er ook een variant in gehakt-vorm, uiteraard gemaakt van veldbonen-eiwit.

Agrifirm vooroploper Nederlandse veldboon
De veldbonen zijn afgelopen jaar geteeld bij acht verschillende telers over Nederland. De teeltbegeleiding en het collecteren van de veldbonen zijn uitgevoerd door Agrifirm. "Steeds meer akkerbouwers en wij van Agrifirm ook, hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan met de teelt van veldbonen. Dit doen we door diverse opbrengst- en kwaliteitsproeven in Nederland. Tevens proberen wij de Nederlandse veldboon op de kaart te zetten bij humane voedingsbedrijven. Dit omdat de marktvraag naar plantaardige eiwitten groeiende is."

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer