Denemarken: Verkeerschaos door aardappelen op de weg

Een vrachtwagenchauffeur werd gisteren aangehouden nadat een lading aardappelen op een belangrijke brug tussen de Deense eilanden Seeland en Funen terecht was gekomen. De chauffeur werd vastgehouden op verdenking van het veroorzaken van levensgevaar. Een eerste lozing werd vroeg in de ochtend gemeld aan de westkant van de Storebaelt-brug. Politiewoordvoerder Kenneth Taanquist zei dat korte tijd later een soortgelijk incident plaatsvond aan de oostkant. Een derde ongeluk met aardappelen op de weg werd gemeld in de buurt van de stad Kolding op het schiereiland Jutland. Kolding ligt vlakbij de Storebaelt-brug. Taanquist: "Het is een vreemde zaak. We werken aan twee hypotheses: of het is een ongeluk of het is iets dat met opzet is gedaan."


Afbeelding: Michael Andersen/Twitter.com

De politie zei dat de wegen glad waren geworden en drong er bij automobilisten op aan om langzaam te rijden. Volgens de Deense Dienst voor Wegen werden er files voertuigen gemeld aan weerszijden van de ongeveer 18 kilometer lange brug en tunnelverbinding.

Bron: cbsnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.