Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Galilee Exports verwacht mooie zomer voor mango's en granaatappelen

Helft minder avocado’s in Israël

Avocadotelers en -exporteurs in Israël kijken nu al uit naar de oogst van volgend seizoen, dat later dit jaar van start gaat. In het voorbije seizoen, dat in april eindigde, was de opbrengst beduidend lager dan gebruikelijk wegens een zogenaamd off-year. Er werden de helft minder avocado’s geoogst en dat had ook te maken met de koudste periode tijdens de bloeiperiode van de voorbije 50 jaar. 

"We hadden ongeveer 50% minder hoeveelheden, maar de prijzen waren hoog. Voor komend seizoen zien de avocado's er geweldig uit, we verwachten een zeer goede opbrengst", zegt Eitan Zvi, vicevoorzitter marketing bij Galilee Exports. "Maar de maand mei is een cruciale periode. Hoe dan ook wordt het volgend seizoen een on-year. Over een maand zullen we de cijfers hebben. Eind augustus beginnen we met de export van Galil, een greenskin avocado, gevolgd door Ettinger rond half september." 

Goede vooruitzichten voor het zomerfruit
Nu het avocadoseizoen achter de rug is, kijken Israëlische telers uit naar de veelbelovende oogst en afzet van mango's en granaatappelen. "In de zomer gaan we natuurlijk mango's exporteren, voornamelijk Keitt en Kent, maar ook de ready-to-eat rassen Omer, Shelly en Maya, die van eind juli tot september op de markt zullen worden gebracht. Begin augustus starten we met de vroege granaatappelen. Beide gewassen zien er goed uit en er worden voor beide fruitsoorten een iets grotere opbrengst verwacht. Daarnaast exporteren we ook jaarrond medjool dadels", zegt Zvi. 

"Dit seizoen hebben we een nieuwe lijn voor netverpakkingen in gebruik genomen in ons pakstation en die oogst zeker succes op de markt. We zijn verheugd om onze avocadoklanten deze nieuwe mogelijkheid te bieden van op maat gemaakte netverpakkingen. Bij hun keuze kunnen ze zich laten leiden door meerdere factoren, zoals ras, maatvoering en ontwerp. We zijn van plan onze verpakkingsoplossingen nog verder uit te breiden door aanvullende technologie aan te schaffen. Volgend seizoen zullen we onze klanten al nieuwe verpakkingsopties aanbieden", aldus Zvi.

De sterke Israëlische sjekel, vergeleken met de euro en de dollar, was de afgelopen jaren een uitdaging, maar is sinds januari fors verzwakt. Dit was een zegen voor de export tijdens het afgelopen avocadoseizoen. "Hoewel de wisselkoers beter is dan een paar maanden geleden, is hij nog steeds niet op het niveau van een paar jaar geleden", besluit Zvi.

Voor meer informatie:
Eitan Zvi
Galilee Exports
Tel: +972-3-6539014 (Israël)
eitan.z@galil-export.com   
www.galilee-export.com  

Publicatiedatum: