Mobiele sorteertechnologie voor blauwe bessen

Op Macfrut vorige week was het Italiaanse Unitec betrokken als technische partner van de International Blueberry Days. Door dit evenement te steunen wil de groep het belang benadrukken van technologische innovatie voor de groei van de blauwe bessenmarkt wereldwijd. De resultaten van de technologie van Unitec zijn alvast veelbelovend. 


Gemotoriseerd oogstplatform van Unitec

Er is bij blauwe bessen een nauwkeurige selectie nodig om ervoor te zorgen dat het fruit de dikwijls lange reizen aankan en in verse staat op bestemming komt. 

Tijdens Macfrut presenteerde het bedrijf, dat al 100 jaar op de teller heeft en gevestigd is in Lugo, in de provincie Ravenna, meerdere oplossingen. Unitec biedt een complete "technologische keten" om tegemoet te komen aan de behoeften van pakstations over de hele wereld door processen te verbeteren, van oogsttechnieken tot robotica.

Het bedrijf ontwikkelt gepatenteerde innovaties voor het sorteren van meer dan 50 soorten fruit, waarbij de verworven vaardigheden worden toegepast in verschillende segmenten van de toeleveringsketen. De producten worden internationaal afgezet. Er zijn technologische oplossingen voor op het veld en in het pakstation. Zo helpen gemotoriseerde oogstplatformen met automatische fruitsortering de telers. Die spelen in op de behoeften in verschillende fasen van het proces, met niet-destructieve methoden voor externe en interne kwaliteitsbewaking. Daarnaast helpen gerobotiseerde antropomorfe oplossingen bij het verpakken en palletiseren.

Het sorteren van groenten en fruit begint op het veld met het gemotoriseerde oogstplatform, dat realtime informatie geeft over meerdere parameters van het fruit om de arbeiders te helpen bij de oogst. Dankzij deze oplossing van Unitec kan het werk op het veld vlugger gebeuren, met een oogstsnelheid tot 20.000 bessen per uur. Maar de voordelen komen ook tot uiting in de opslagfase. Omdat het aantal te sorteren producten lager is, kunnen de opslag- en sorteerkosten met circa 5 tot 6% worden verlaagd.

De projecten van Unitec zijn gericht op het garanderen van constante fruitkwaliteit. Het bedrijf ontwikkelt in zijn R&D centrum, dat meer dan 150 onderzoekers telt, technologische oplossingen voor elke fruitsoort die de selectie van groenten en fruit mogelijk maakt op basis van meerdere onafhankelijke parameters en individuele beoordeling.

Zo kunnen pakstations met het Blueberry Vision 3 systeem, dat in de Unical 222 Berry sorteerder is geïntegreerd, op niet-destructieve wijze het gehele oppervlak van elke blauwe bes inspecteren dankzij geavanceerde camera's met hoge resolutie. Het fruit kan worden geselecteerd op basis van externe kwaliteitsparameters, zoals kleur- en vormafwijkingen, naast optische grootte. Het UNIQ Blueberry systeem, een zeer betrouwbare oplossing voor de selectie van interne kwaliteit, completeert het sorteerpakket en waarborgt de integriteit van elke bes afzonderlijk.

Voor meer informatie:
Unitec  S.p.A.
Tel: +39 (0)545 288884 (Italië)
www.unitec-group.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.