Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snijmachine voor cherrytomaten

Met de komst van het voorjaar zie je ook steeds meer de belangrijkste zomerse vruchtgroente in het schap verschijnen: de cherrytomaat. En dus is het weer tijd om een antwoord te bieden op de behoeften van verwerkende bedrijven die gemaks-, conserven-, diepvries- en gedroogde producten leveren. 

Dankzij een grondige kennis van de specifieke kenmerken van elk product, biedt PND, een innovatief Italiaans bedrijf dat machines vervaardigt voor groente- en fruitverwerking, geavanceerde technologische oplossingen die hoge prestaties garanderen. 

Virginia Cascella (exportmanager) en Vincenzo Di Prisco (directeur)

"De roestvrijstalen machine MTP snijdt cherrytomaten in tweeën en vieren. De productiecapaciteit is ongeveer 200 kg per uur, afhankelijk van de diameter van de tomaten. Met de automatische belading wordt op mankracht bespaard. Vier cirkelvormige roterende messen snijden de cherrytomaten in vieren, terwijl een mechanisch hefboomsysteem het ook mogelijk maakt om slechts twee messen in te zetten, om de tomaten te halveren. De omschakeling is heel eenvoudig en kan dus snel gebeuren", zegt exportmanager Virginia Cascella. 


De machine, die compact is en eenvoudig in gebruik en onderhoud, is uitgerust met twee transportbanden: een opvoerband met trechter voor het laden van cherrytomaten en een laadband voor het gesneden product. Bovendien is ze geschikt voor cherrytomaten van verschillende afmetingen (Ø 25 - 40 mm) en is ze met haar wielen gemakkelijk te verplaatsen. Deze kunnen eventueel worden vervangen door verstelbare poten. 

"De machine, die aanvankelijk voor een Zwitserse klant werd gebouwd, vindt nu al gretig aftrek in heel Europa", besluit Cascella.

Voor meer informatie:
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: