Royal gaat dit jaar meer Royal Sanguina nectarines leveren

Spaans steenfruit met optimale rijpingsgraad

Met de komst van de lente begint het Spaanse steenfruitseizoen weer. Door de weersomstandigheden in de wintermaanden komen de eerste volumes dit jaar iets later dan gebruikelijk op de markt.

"Het koufront in januari en februari zorgde voor een vertraging in de ontwikkeling van het fruit. Maar door het droge en warme weer in maart heeft het fruit optimaal kunnen rijpen, en nu is het ideale moment aangebroken om te beginnen met oogsten", zegt José Gandía Giner, voorzitter en oprichter van Royal.

"De beschikbare hoeveelheden zullen iets lager liggen dan vorig seizoen. Gelukkig hebben we in de vroegste gebieden van Extremadura geen vorstnachten gehad", voegt hij eraan toe.

Het bedrijf uit Sevilla verwacht van bij de start fruit van uitstekende kwaliteit dat zal voldoen aan de verwachtingen van de markt en aan de behoeften van de consument.

"In plaats van te proberen als eerste steenfruit aan te bieden, wat ons in bepaalde seizoenen overigens is gelukt, willen we als eerste fruit met een optimale rijpingsgraad leveren, met de perfecte smaak, sappigheid en kleur. Het gaat immers om een product met een hoge prijs en de consument verwacht dan ook kwaliteit. Ons motto is niet voor niets Farming for Flavor", zegt José Gandía.

"Onze eerste geelvlezige perzikrassen bevatten veel aroma", vertelt de oprichter van Royal. "Vorige week zijn de eerste hoeveelheden al aangekomen op de groothandelsmarkt in Rungis en in België, en eerstvolgende dagen zullen ze ook Duitsland, Italië en andere Europese landen bereiken. Ondertussen hebben we ook al geelvlezige nectarines beschikbaar en in de loop van de week zullen we kunnen starten met witvlezige perziken en nectarines. Dat is meteen al een spectaculaire mix van kleuren."

Voor 2023 kondigt het bedrijf grotere volumes van de exclusieve Royal Sanguina nectarine aan. Deze bloednectarine werd vorig jaar gepresenteerd en wekte de interesse van supermarkten in alle Europese landen."Dit product is het resultaat van intense inspanningen om nieuwe rassen te ontwikkelen. Royal Sanguina is geen lichtzuur ras, zoals de meeste op de markt. Er zijn immers consumenten die op zoek zijn naar de smaak van vroeger, met meer balans in zoetheid. Er is een behoorlijke vraag naar dit ras dat tussen midden en eind mei wordt geoogst. Dit jaar zullen we weer wat meer volumes beschikbaar hebben, maar al bij al zijn de hoeveelheden nog beperkt."

"Met dit ras voegen we een vijfde kleur toe aan de categorie en geven we invulling aan het motto dat op onze verpakkingen staat: Tradition for Innovation. Zo voegen we waarde toe aan het assortiment steenfruit en brengen we leven in het schap van dit segment. Velen verkopen het als een Limited Edition", besluit Gandía.

Voor meer informatie: stonefruit@royal.es     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.