Stabiele vraag en afzet Ecuadoraanse papaja's

Het hoogseizoen van papaja's in Ecuador is momenteel aan de gang. Er is een normale, stabiele vraag en afzet in de VS en Europa. David Velez, verkoopmanager van de Ecuadoraanse exporteur Roses & Fresh Fruits by Ayelen Living Memories, zegt dat het klimaat in zijn land ideaal is voor de teelt van deze exotische vrucht.

"De papaja is een vrucht die door alle mensen wordt gegeten en de teelt is gebruikelijk in ons land Ecuador, dat een goed klimaat heeft. De vraag en de prijzen op deze markten zijn normaal. Het fruit wordt geëxporteerd naar Europa, Canada en de VS tegen een prijs van 1,20 dollar per kg," zegt Velez.

Ze verbouwen de papaja's op 10 hectare. Ze hebben twee papaja-rassen: Camila en Hawaiian. De oogst bedraagt 3.840 kartons van elk 4,5 kg.

Velez zegt dat er ook wordt samengewerkt met een reeks kleine telers verspreid over Ecuador, maar vooral met die in Costa, Oriente en Sierra. Naast papaja's kopen en exporteren zij ook babymango's, de mangifera indica-variëteit, en gele pitaya's.

"Wij zijn gespecialiseerd in fruit, van zaad tot de commercialisering ervan. Wij zijn een exportbedrijf dat ook handelt in gespecialiseerd exotisch fruit uit Ecuador, zoals granadilla, physalis, cactusvijgen, paars passiefruit, tamarillo en Hass avocado. De kleine telers bij wie we inkopen, werken volgens het Fairtradebeleid en passen de correcte teeltpraktijken toe."

"In mijn land kunnen we het hele jaar door papaja's telen. In de maanden januari tot juni is het hoogseizoen. In de maanden juli tot december is het laagseizoen. We hebben momenteel nog capaciteit beschikbaar voor bestellingen van andere markten," stelt Velez.

Voor meer informatie:
David Velez
Roses & Fresh Fruits by Ayelen Living Memories
Tel: +593 99 637 1030
d.velez@rosesbyayelen.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.