Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelsorteerlijn in Chili in gebruik genomen

Het is het hoogseizoen voor de appelteelt in Chili. In de productiehal van Crisanto, een appelpakstation in Chili, draait een gloednieuwe Reemoon Fruscan S7 appelsorteermachine op volle toeren.

Zhang, de manager voor Zuid-Amerika van Jiangxi Reemoon Technology Holdings en Andrés Montoya, de general manager van Crisanto vertellen over de technische kenmerken en het gebruik van deze apparatuur.

Andrés Montoya is de algemeen directeur van Crisanto. Hij vertelde eerst hoe de kennismaking van het bedrijf met Reemoon begon en over de achtergrond van de keuze voor de sorteerlijn. "Appelverkoop is een business met niet zoveel winst. Vooral sinds het uitbreken van de pandemie hebben we steeds meer het gevoel dat de winstmarges in de appelmarkt geleidelijk slinken. Daarom moesten we onze strategische beslissingen veranderen. Of we nu passief wachtten op een opleving van de markt of technologische updates doorvoerden, we kozen voor het laatste," vertelde Andrés.

"Daarom gingen we op zoek naar leveranciers. In Chili gebruiken andere fruitleveranciers apparatuur van Reemoon, dus we hadden al wat gehoord over deze Chinese leverancier. Door het contact met de lokale verkoop van Reemoon dachten we dat dit bedrijf een goed inzicht had in de Zuid-Amerikaanse markt, en de prijs/prestatieverhouding van de modellen waren ook zeer geschikt voor de verpakkingssector met lage winsten, wat past bij onze behoeften. Bovendien hoorden we dat Reemoon een kantoor en distributiecentrum voor reserveonderdelen in Chili had, wat onze bezorgdheid over de aftersalesverbinding grotendeels wegnam. Daarom kozen we na verschillende overwegingen voor Reemoon."

Volgens Zhang, die bij Reemoon verantwoordelijk is voor de Zuid-Amerikaanse markt, was Andrés aanvankelijk van plan om het basismodel sorteermachine met gewichts- en kleursorteerfuncties te bestellen. Maar toen hij hoorde dat Reemoon een doorbraak had bereikt in het sorteren van appelgebreken en Fruscan S7 had ontwikkeld, het kunstmatige intelligentie appelgebreken sorteersysteem, bestelde Andrés dit gloednieuwe apparaat met het idee het eens te proberen.

"Deze apparatuur is uitgerust met het nieuwste gebreken-sorteersysteem Fruscan S7, dat unieke algoritmische en kunstmatige intelligentietechnologie en deep learning toepast. Hoe vaker de apparatuur wordt gebruikt, hoe slimmer deze wordt en hoe nauwkeuriger de sortering van de gebreken zal verlopen," aldus Zhang.

Deze apparatuur werd in maart 2023 geleverd en is momenteel in bedrijf. Andrés is zeer tevreden met de sorteerresultaten. "Het is voor mij moeilijk te geloven dat deze sorteermachine zo intelligent defecte appels eruit kan pikken," zei Andrés.

"Aanvankelijk was gebrekensortering vanwege financiële beperkingen niet onze eerste keuze. Maar nadat we contact hadden opgenomen met de verkoopafdeling van Reemoon, ontdekten we dat de kostenprestaties van Reemoon-apparatuur zeer hoog zijn en dat de prijs niet zo onaanvaardbaar is als we ons hadden voorgesteld. Ik ben erg blij met de aankoop van deze apparatuur. Nu kan ik me nauwelijks voorstellen hoeveel mankracht we zouden besteden aan uitsorteren als er geen functie voor het sorteren van defecten was."

Jiangxi Reemoon Technology Holdings houdt zich voornamelijk bezig met de productie van AI-apparatuur voor na de oogst en diensten voor de bewerking van groenten en fruit. Het bedrijf heeft ook een onderzoeksinstituut voor mechanische automatisering opgericht, dat zich toelegt op de automatisering van de gehele bewerkingslijn om te voldoen aan de behoeften van verschillende klanten.

Voor meer informatie:|
Vincent Zhang (South America Sales Manager)
Reemoon Technology Holdings Co., Ltd.
+86 188 7973 0096