Vraag naar avocado's uit Rwanda blijft stijgen

De export van avocado's vanuit Rwanda blijft toenemen en overtreft elk jaar het record van het voorgaande jaar, zegt Kengne Timo, directeur van Kengne Empire. "De wereld wordt groener en consumenten zijn zich bewust van de noodzaak om voedselbronnen te diversifiëren. Rwanda heeft alle troeven in handen om zich te ontwikkelen in een wereld die kwaliteitsvoeding wil, geteeld met respect voor de natuur."

De vraag neemt voortdurend toe, vooral vanuit de Europese markt, zegt Timo: "We exporteren regelmatig naar Frankrijk en Duitsland. De Duitse markt is momenteel een van onze favorieten, gewoon omdat de Rwandese peper daar al goed bekend is. Ik weet niet zeker of ik kan zeggen dat elke markt traag is, want elke markt heeft zijn eigen vraag en kenmerken, maar ik vind het een beetje jammer dat we nog niet met de Britse markt zijn begonnen, want deze heeft een consistentie die ik zelden zie. We werken eraan en we zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling met Britse importeurs, zodat we op het juiste moment toe kunnen slaan."

De Rwandese avocadoprijzen zijn momenteel betaalbaar, voegt Timo eraan toe. "Vergeleken met de periode waarin we een wereldwijd brandstof-/gasprobleem en een pandemie hadden, zijn onze prijzen nu gestabiliseerd op een betaalbaar niveau. Het is moeilijk te voorspellen waar de prijzen naartoe zullen gaan, want er kan van alles gebeuren."

Wat het aanbod betreft, "zijn onze volumes goed, we hebben meer dan genoeg om onze huidige markten te bevoorraden en dat is een van de redenen waarom we ook onderzoek doen naar nieuwe markten zoals het VK, de VAE, Saoedi-Arabië en Qatar," voegt Timo eraan toe.

Betaalbare prijzen, voldoende volumes, een groeiende vraag... de Rwandese avocado heeft alle troeven in handen, zegt Timo "We onderscheiden ons snel van de concurrentie. Een van de belangrijkste voordelen van de Rwandese producten is de kwaliteit. Of het nu gaat om avocado's, chilipepers, rode pepers, passiefruit of een ander product, kwaliteit staat bij ons centraal in alle productketens."

"De bereidheid van Rwandese telers en exporteurs om verse Rwandese producten te exporteren wordt ondersteund door aanzienlijke inspanningen van de regering om ons werk te vergemakkelijken," besluit Timo. "Iedereen werkt hard om van het land een belangrijke factor te maken op de internationale markt van morgen."

Voor meer informatie:
Kengne Timo
Kengne Empire
Tel:+250789700612/+237675527816
kengneempire@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.