Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Alphonso-mango's minder getroffen door regen dan Kesher-mango's"

De regen in India zal niet alle mangotelers en exporteurs treffen. Yashwant Chakve Patil, directeur van de Indiase fruitexporteur AA Reyach International, stelt dat hij zelfs verwacht dit jaar meer mango's te kunnen oogsten. "Voor ons als bedrijf zijn we voornamelijk bezig met de Alphonso en Kesher rassen wat de mango's betreft. We verwachten dit jaar een topseizoen, omdat we in november 2022 weinig regen hebben gehad, wat hielp bij de bloei van het fruit. Sommige plaatsen in Maharashtra werden door regen getroffen, wat resulteerde in een geringe bloei, maar over het geheel genomen is het seizoen uitstekend in vergelijking met vorig jaar."

Dat wil niet zeggen dat de zware regens geen enkel effect zullen hebben, want de Kesherteeltbedrijven zullen waarschijnlijk getroffen worden, legt Patil uit. "Half maart viel er wat ongebruikelijke regen, maar onze teeltbedrijven in Alphonso hebben daar minder last van gehad dan de teeltbedrijven in Kesher. Over het algemeen denk ik dat het geen grote invloed zal hebben op onze totale hoeveelheid. In het vorige seizoen verkochten we meer Alphonso dan Kesher, maar dit seizoen zouden de hoeveelheden Alphonso en Kesher ongeveer gelijk moeten zijn."

Voor Reyach International wordt het een spannend seizoen, omdat het bedrijf zal proberen de export naar verschillende markten uit te breiden, aldus Patil. "Onze belangrijkste markten zijn te vinden in de VS en Europa. Maar na de feedback van vorig jaar van verschillende consumenten, die onze mango's hebben getest in de verschillende supermarkten in de VS en Europa, zullen we onze markten ook uitbreiden en ons richten op Australiƫ, Japan en Aziatische landen."

Maar export is niet de enige manier voor Patil om mango's af te zetten, want ook de binnenlandse markt in India is een enorme markt voor de exporteur. "Onze Alphonso-mango ziet ook een enorme vraag op de binnenlandse markt. Als we eerlijk zijn, is het binnenlandse aanbod veel groter dan de export. Vorig jaar exporteerden we ongeveer 51 ton, dit jaar kunnen we dat misschien verdubbelen. We willen 200 ton exporteren en ongeveer 300 ton op de binnenlandse markt afzetten," besluit Patil.

Voor meer informatie:
Yashwant Chakve Patil
AA Reyach International
+91 98921 72 863
Info@aareyach.com 
aareyach.com 

Publicatiedatum: