"Bijna de helft van alle mango's ter wereld wordt in India geteeld"

Het Indiase mangoseizoen staat op het punt te beginnen, zegt Amit Sharma, eigenaar van fruithandelaar Fresko Fruits. "Je kunt je geen zomer voorstellen in India zonder mango's. Ze staan bekend om hun geur en smaak. Afhankelijk van het gebied en het klimaat verschilt de oogst, maar het seizoen duurt meestal van maart tot en met september. De mangoteelt in India is afhankelijk van vele variabelen, waaronder temperatuur, grondsoort, irrigatie en insectenbestrijding. De mango’s gedijen het best in streken met milde, vochtige klimaten en goed doorlatende grond. India heeft de afgelopen jaren te maken gehad met enkele klimaatveranderingen, gekenmerkt door wijzigingen in temperatuur en neerslagpatronen, die van invloed kunnen zijn op de mangoteelt in de toekomst." 

Zo kan de zware regenval die India dit jaar heeft getroffen volgens Sharma zeker een impact hebben op het mangoseizoen. "Regen is essentieel voor de mangoteelt, maar overmatige regenval kan de oogst schaden. Zware regenval tijdens de bloeiperiode kan de bestuiving negatief beïnvloeden, wat resulteert in verminderde opbrengsten. Bovendien kan overmatige regenval leiden tot schimmelinfecties en andere ziekten. Ook temperatuur speelt een belangrijke rol, omdat extreme hitte of kou ervoor kan zorgen dat bloemen verwelken en afvallen voordat ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ondanks deze uitdagingen blijft de mangosector in India floreren. Ik verwacht dan ook dat we ondanks de hevige regenval een positief seizoen tegemoet gaan."

"De opbrengst schommelt van jaar tot jaar als gevolg van verschillende factoren, zoals weersomstandigheden, plagen en natuurrampen. Bijna de helft van alle mango's ter wereld wordt in India geteeld. Enkele van de belangrijkste exportbestemmingen zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Indiase mango-exporteurs richten zich ook op nieuwe markten als Japan, Australië en Nieuw-Zeeland."

Sharma vindt het heerlijk om werkzaam te zijn in een van de meest vitale sectoren van India. "Mangoteelt is een cruciaal onderdeel van de tuinbouwsector in India. Hoewel weersomstandigheden en andere factoren de mango-oogst kunnen beïnvloeden, blijft India de grootste producent van mango's ter wereld en richten Indiase exporteurs zich op het voldoen aan de vraag op de internationale markt", besluit hij.

Voor meer informatie:
Amit Sharma
Fresko Fruits
Tel: +91 989 19 63633 (India)
info@freskofruits.com 
www.freskofruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.