Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Schreinemacher was in Westland: "Kijk, da’s praat"

Liesje Schreinemacher, de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel, bezocht maandag het Westland op uitnodiging van de regionale VVD. Ze ging langs bij het World Horti Center, Nature's Pride en Lely. Het bezoek, waarbij het ging over de impact die de sector heeft op de voedselvoorziening, leverde de minister een lijstje met knelpunten op. 

Op LinkedIn delen diverse betrokkenen informatie over het bezoek, waaronder Roel Batelaan van VVD Westland. Hij schrijft: 

"“Zo’n minister komt hier toch alleen maar een beetje voor de vorm handjes schudden op zo’n werkbezoek?”

Als ik heel eerlijk ben, was ik dat ook geneigd te zeggen. Het is een beetje ceremonie en wat mooie foto’s maken. En er worden wat woorden gedeeld die overal elders ook zo over de mensen worden uitgestrooid. Tot gisteren!"

Roel schrijft vervolgens dat de minister op zijn vraag welk boodschappenlijstje de minister na haar bezoek, ook aan Maassluis, antwoordde: “Er is geld beschikbaar voor (innovatie)projecten die het glastuinbouwcluster in het buitenland wil doen. Er wordt een handelsmissie gehouden in het kader van de glastuinbouw. Ik zal de bereikbaarheid van Nederlandse handelsattaché’s monitoren en ik zet me in de buitenlandse grondstoffenmarkten open te houden.” 

Dat kan op waardering van Roel rekenen. "Kijk, da’s praat! Ben ik gewoon gevallen voor mijn leeftijdsgenote in het rode mantelpakje? Of stond hier gisteren echt iemand die zich heeft laten informeren en het beste voor Nederland (en Westland!) wil? Ik ga voor dat tweede; het cynisme over de politiek mag soms een tandje minder. Dagen zoals gisteren helpen daar aan mee."

Op Twitter zijn onder meer bij Roel foto's van het bezoek te zien.

Publicatiedatum: