Casestudy:

Gefaseerde automatisering versnelt verpakkingsefficiëntie bij fruitverpakker in VK

Het succes van verpakkingsautomatisering zit hem in de planning. Het Morrisons Centre of Excellence, dat elk jaar 130 mln verpakkingen fruit bereidt en levert aan 82 winkels, is erin geslaagd zijn visie en ambitie op het gebied van automatisering waar te maken.

Het Britse automatiseringsbedrijf Brillopak ondersteunde Thrapston in elke fase van het vijf jaar durende programma. In totaal installeerden zij 11 volledig geïntegreerde verpakkingslijnen met ongeveer 40 machines, waarbij de apparatuur en de kapitaalinvesteringen over drie vastgestelde fasen werden verdeeld.

Om deze appelverpakkingslijnen te ondersteunen en mogelijke knelpunten weg te nemen, werden ook twee Crate DESTAKers, vijf balenarmsluiters en vijf dubbele stapelaars voor het palletiseren geïntroduceerd. Het resultaat: vijf geïntegreerde verpakkingslijnen die een consistent verpakkingstempo aanhielden, elk uitkomend op de hoofdbaan naar een bestaand palletiseersysteem.

Opschaling op 11 lijnen
Door de beste praktijken uit fase één en twee toe te passen, voltooide Thrapston in 2021 zijn volledige automatiseringstransformatie met de uitrol van zes nieuwe lineaire verpakkingslijnen. Brillopak leverde nog eens vijf UniPAKers, één PAKstation, zes balenarmsluiters, twee Crate DESTAKers en zes dubbele stapelaars voor de verwerking van een reeks flow-wrapped en tray-sealed voor peren, tomaten, abrikozen, blauwe bessen en druiven.

"Het is bewezen dat de soepelere en zachtere behandeling van AGF klachten met meer dan 30% en bijna onmiddellijk vermindert," meldt het hoofd Operations.

Nu alle vijf locaties voor AGF over end-to-end Brillopak machines beschikken, is een bijkomend voordeel dat de fabrikant zijn voorraad reserveonderdelen en componenten heeft kunnen stroomlijnen. "Het werken met één automatiseringsleverancier maakte deel uit van onze productierichtlijn. Vanuit het oogpunt van onderhoud en doorlopende service is het duidelijk eenvoudiger om met één of twee machineleveranciers te werken dan met meerdere contactpersonen. De mogelijkheid om projecten vooraf te plannen en automatiserings-platforms gefaseerd uit te rollen als onderdeel van een breder, op elkaar afgestemd plan helpt zeker om investeringsrisico's te beperken," besluit Matt.

Lees de volledige casestudy online

Voor meer informatie:
www.brillopak.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.