Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

World Avocado Congress New Zealand 2023

"De gouden eeuw is voorbij"

Leden van de wereldwijde avocadosector die het World Avocado Congress New Zealand 2023 gaan bijwonen, kunnen zich eraan verwachten te worden uitgedaagd door Eric Imbert, ingenieur Landbouweconomie en Voedseltechnologie en recentelijk toegevoegd aan de lijst van sprekers op het congres.

Het congres, dat van 2 tot en met 5 april 2023 plaatsvindt in Auckland, Nieuw-Zeeland, zal ingaan op de veranderende wereld van de avocadoteelt en bekijken hoe duurzaam de sector is op het gebied van milieu, mensen en economie.

"De gouden eeuw is voorbij en de wereldmarkt voor avocado's verandert snel", zegt Imbert, hoofdonderzoeker bij Cirad, het Franse landbouwonderzoekscentrum dat zich inzet voor de duurzame ontwikkeling van tropische en mediterrane regio's.

"Avocado is een ongelooflijke fruitsoort. We hebben sterk wetenschappelijk bewijs van de voordelen voor de gezondheid en het groeipotentieel van de markt blijft zeer sterk, maar de teelt ontwikkelt zich te snel. Het is van essentieel belang dat we deze boodschap overbrengen aan alle partijen in de wereldwijde avocadosector, die vaak kleine of middelgrote telers zijn."

Met meer dan 20 jaar ervaring in onderzoek naar fruitmarkten volgen Imbert en zijn team de wereldwijde avocadomarkt op de voet en publiceren ze belangrijke rapporten en marktanalyses, die een transparant overzicht geven van de avocadosector in de belangrijkste exportlanden.

"We kijken naar de wereldproductie op basis van gegevens 'uit de boomgaard' en spreken met relevante telers in exportlanden. We voorspellen ook de evolutie van de vraag in de belangrijkste markten en kruisen vervolgens die twee trends."

Voor het World Avocado Congress zal Imbert zijn onderzoek bijwerken met meer gegevens en informatie over Australazië en een visie geven over hoe de wereldwijde avocadomarkt zich op middellange termijn kan blijven ontwikkelen. Imbert zal de belangrijkste avocadoteeltregio's van Nieuw-Zeeland bezoeken en twee van de acht velddagen op zich nemen die op het congres worden aangeboden. Hij is ook van plan om belanghebbenden in de hele Nieuw-Zeelandse waardeketen te ontmoeten.

"Een groot deel van de wereldproductie komt nog steeds van kleinschalige tot middelgrote telers en de sector speelt een enorme sociale en economische rol. Het is belangrijk om ‘de markt te beschermen’ door in twee richtingen te werken: het aanplantingsritme verminderen en investeren in promotie om de grote groeimarge die overal ter wereld bestaat te stimuleren."

Het onderwerp van Imbert sluit volgens Jen Scoular, CEO van New Zealand Avocado en voorzitter van de commissie van het World Avocado Congress, goed aan bij het thema Respectful van het World Avocado Congress: respect voor mensen, respect voor het milieu en respect voor onze toekomst.

"Het wereldwijde landschap is enorm veranderd sinds het laatste World Avocado Congress, dat in 2019 in Colombia werd gehouden. We blijven de uitdagingen van een post-pandemische wereld het hoofd bieden. Hoewel deze uitdagingen een aantal ongemakkelijke vragen hebben opgeroepen, hebben ze tegelijkertijd een toekomst gecreëerd die vol kansen zit voor de avocadoteelt."

Voor meer informatie:
Jen Scoular
New Zealand Avocado
Tel: +64 7 571 6147
communications@nzavocado.co.nz    
www.wacnz2023.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.