Mexicaanse burger dient klacht in over Mexicaanse avocadoteelt in aanloop naar Super Bowl

Een Mexicaanse burger heeft een klacht ingediend over vermeende milieuschade door de teelt van avocado's in het kader van de vrijhandelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico en Canada (USMCA). De naamloze klager beweert dat Mexico zijn eigen milieuwetgeving betreffende de bescherming van bosbouw en watervoorraden niet correct toepast door de verstoring die wordt veroorzaakt door avocadoplantages in de deelstaat Michoacan, de belangrijkste avocadotelende regio van het land.

In de klacht, die op 2 februari bij de Commissie voor Milieusamen-werking werd ingediend, wordt beweerd dat tussen 1976 en 2005 tussen 25% en 35% van de bossen in delen van Michoacan zijn verdwenen. In de klacht wordt ook gewezen op de negatieve gevolgen voor de waterkwaliteit. De klacht komt op een moment dat er veel vraag is naar Mexicaanse avocado's, een vrucht die door Amerikaanse consumenten geliefd is als snack tijdens de Super Bowl, die afgelopen zondag plaatsvond.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.