Patatas Meléndez

"Nieuw gerobotiseerd modelbedrijf voor Europese aardappelsector"

Patatas Meléndez, een bedrijf uit het Spaanse Valladolid onder leiding van Javier Meléndez, staat voor een sleutelmoment in de geschiedenis van de onderneming, want met de inhuldiging van een geautomatiseerd pakstation wil het een referentie worden in de Europese aardappelsector. Met het vaste voornemen om de activiteiten verder te ontplooien in de omringende landen kan het bedrijf niet ontbreken op Fruit Logistica, waar het de allernieuwste technologie van zijn nieuwe 4.0-pakstation in Medina del Campo zal voorstellen. 

Dit belangrijke bedrijf in de sector van consumptieaardappelen richt zijn internationaliseringsstrategie op Europa: na de landing in Frankrijk en Portugal met Meléndez France en Batatas Meléndez is een van prioriteiten het openen van nieuwe markten. "Een bezoek aan Fruit Logistica is de ideale manier om de internationale sector onze aardappelen te laten zien. Daar kunnen we ook een nauwere relatie met klanten en internationale leveranciers onderhouden en alle innovaties van het nieuwe pakstation tonen", zegt Javier Meléndez, CEO van het bedrijf. 

"Fruit Logistica is een van de meest in het oog springende beurzen in de groente- en fruitsector in Europa. Deze editie zullen er meer dan 2.300 bedrijven exposeren, waarvan 270 Spaanse, een cijfer dat alleen door Italië wordt overtroffen. Patatas Meléndez zal op de afspraak zijn met enkele gegevens waar het trots op kan zijn: 2022 werd afgesloten met een omzet van € 110 miljoen en een afzet van 200.000 ton aardappelen. Dat is 21% meer dan in 2021 en een uitstekende cijfer als basis om in 2023 nog verder te groeien", zeggen ze bij het bedrijf.

"Ons nieuwe pakstation is een keerpunt voor de sector. Het zal zorgen voor generatievernieuwing en verjonging van de aardappelbranche, want het is een manier om de sector te professionaliseren. Er zijn talrijke innovaties: van optische sorteerders tot disruptieve systemen om de traceerbaarheid van de aardappelen gedurende het hele teeltproces te waarborgen. Bovendien zal het transport door AGV’s (Automated Guided Vehicles) het beheer op afstand mogelijk maken en zal de moderne technologie het water- en energieverbruik verminderen." 

Voor meer informatie:
Patatas Meléndez
https://patatasmelendez.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.