SPM Bio

Optimisme over Chileense pruimenseizoen

Het pruimenseizoen 2022/23 op het zuidelijk halfrond is begonnen. Met de veranderingen in het Chinese beleid voor pandemiebestrijding en de daling van de transportkosten is SPM Bio, het bedrijf dat zich richt op 1-MCP, zeer optimistisch over het pruimenseizoen 2022/23 op het zuidelijk halfrond.

Volgens Debby van het bedrijf is Chili 's werelds grootste pruimenexporteur. De piek van de export van Chileense pruimen zal dit seizoen tussen week 6 en week 8 van 2023 liggen. De geraamde export van D'Agen pruimen dit seizoen is 45.766 ton, wat naar verwachting het op één na grootste seizoen voor de Chileense pruimenexport zal zijn. China is de belangrijkste exportmarkt voor Chileense kersen en pruimen. Vanwege hun zoetheid en geschikte grootte zijn Chileense pruimen zeer populair op de Chinese markt. Bovendien zijn de pruimen op het einde van het kersenseizoen op de markt, wat de piek van de kersenexport perfect vermijdt.

"De export van fruit uit Zuid-Afrika is goed voor 50% van de totale Zuid-Afrikaanse tuinbouw en de exportfruitvariëteiten omvatten voornamelijk citrus, hardfruit en steenfruit. Ongeacht de verdeling in tijd of ruimte zijn de Zuid-Afrikaanse fruitbronnen zeer rijk. Voor het seizoen 2022/23 voorspelt de Zuid-Afrikaanse leverancier van steenfruit een gestage export van fruit van hoge kwaliteit. Volgens leveranciers van steenfruit in Zuid-Afrika zal de fruitexport in het seizoen 2022/23 stabiel en van hoge kwaliteit zijn. Voor pruimen ramen de exporteurs een stijging van 4%, ongeveer 86.000 ton, aldus handelsorganisatie Hortgro. De afgelopen jaren heeft Zuid-Afrika bijzondere aandacht besteed aan de uitbreiding van de nectarine- en pruimensector en de aanplant van beide is de afgelopen jaren toegenomen," aldus Debby. "Bovendien keren de zeevrachtprijzen geleidelijk terug naar een redelijke marge, wat ook de groei van de fruitexport zal bevorderen."

"Nu het seizoen begint, blijven onze orders toenemen. 1-MCP is een zeer effectieve ethyleenremmer die de houdbaarheid van steenfruit aanzienlijk kan verlengen."

SPM Bio heeft bijna tien jaar ervaring op de Chinese lokale markt en heeft verkoopkwalificaties behaald in landen als Argentinië en de Dominicaanse Republiek. Momenteel is het op zoek naar vertegenwoordigers in andere regio's. "Naast de bestaande verscheidenheid aan producten hopen we samen te werken met meer groentengroothandelaren, exporteurs, verpakkers en agenten om bij te dragen aan het verminderen van het verlies van groenten en fruit in de keten. SPM Bio kan ook gratis monsters om te testen sturen."

Voor meer informatie:
Debby Wang
SPM Biosciences (Beijing) Inc.
+86 13141463919

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.