"Met Fruscan S7-sorteertechnologie eigen productnormen beter bepalen"

Van januari tot mei is het hoogseizoen voor de appeloogst en
-bewerking in Zuid-Afrika. De afgelopen tijd zijn de grote appelexporteurs in Zuid-Afrika druk bezig geweest met het nieuwe teeltseizoen. Maar het zijn niet alleen de appelbewerkers. Reemoon, een fabrikant van sorteermachines voor fruit, heeft veel aanvragen ontvangen van nieuwe klanten. Terwijl ze nieuwe klanten helpen met de installatie is het aftersalesteam ook druk bezig met het verlenen van tijdige aftersalesdiensten aan meer dan 60 klanten in Zuid-Afrika.

Frank is het hoofd van de Zuid-Afrikaanse dochteronderneming van Reemoon. "Onlangs heeft de familiefarm Smit in Ametis, gelegen in de oostelijke Vrijstaat van Zuid-Afrika, de appelsorteerinstallatie, uitgerust met Reemoons nieuwste Fruscan visueel systeem, op volle toeren laten draaien," aldus Frank. "Dit is een lijn voor het reinigen en sorteren van appelen, met functies als het laden, reinigen, aan de lucht drogen, sorteren en verpakken van fruit. Het sorteren heeft onder meer de functies gewicht, grootte, kleur en identificatie van gebreken."

Volgens Frank is een belangrijk kenmerk van de apparatuur dat deze gebruikmaakt van het nieuwste Fruscan S7 visuele inspectiesysteem van Reemoon. "We kunnen verschillende gebreken van appelen afzonderlijk verzamelen en modelleren en de detectiefunctie en nauwkeurigheid zijn verbeterd en het nieuwste softwaresysteem voor visuele detectie heeft de functie van diepgaand zelf leren. Naarmate het sorteervolume toeneemt, zal het systeem steeds beter gaan presteren," aldus Frank.

"Het visuele inspectiesysteem Fruscan S7 kan defect fruit nauwkeurig verwijderen en fruit van hoge kwaliteit tegen een goede prijs bereiken. Dit is ook een van de grootste voordelen van de apparatuur van Reemoon in vergelijking met soortgelijke producten op de markt. Momenteel is deze technologie zeer volwassen, behalve in Zuid-Afrika is de Fruscan S7 in gebruik genomen in China, Australië, Egypte, India en de Zuid-Amerikaanse markten."

"Voordat de apparatuur van Reemoon werd gebruikt, kon de gewichtsorteerlijn die deze appelexporteur gebruikte alleen handmatig de gebreken aan het oppervlak van de schil onderscheiden. Handmatig sorteren is niet alleen onstabiel in nauwkeurigheid, maar ook laag in werkefficiëntie. Met onze apparatuur bespaart de exporteur niet alleen mankracht, de apparatuur werkt ook snel en effectief en de sorteercapaciteit is sterk verbeterd."

Na ingebruikname is deze appelverpakkingsfabriek zeer tevreden over de sorteerfunctie en de kwaliteit van de apparatuur. Smit van het bedrijf: "De sorteerapparatuur van Reemoon kan optisch sorteren op appelen, waardoor we de productiedruk sterk hebben kunnen verlagen. Met het FruscanS7 sorteersysteem draait de productielijn zeer stabiel. We kunnen het sorteerwerk overdragen aan deze apparatuur en ons richten op andere activiteiten."

"Het gebruik van deze apparatuur heeft de kwaliteit van onze producten verbeterd. De vochtigheid is deze zomer erg hoog geweest, wat de kwaliteit van het fruit heeft beïnvloed. We hebben schimmelplekken op de schil gevonden via visuele inspectiesoftware. Niet alleen dat, maar de infraroodcamera op de Fruscan kan problemen onder de schil opsporen die niet met het blote oog te zien zijn. Zelfs de donkere Royal Beaut en Suprma Fuji rassen kunnen door infraroodcamera's worden geïnspecteerd."

Naar de mening van Smit zal de verbetering van de sorteer-nauwkeurigheid bijdragen tot een betere concurrentiepositie van het product. "De apparatuur voorkomt fouten door handmatig sorteren en kan ervoor zorgen dat de producten die wij aan de markt verkopen consistent en stabiel zijn. We laten klanten weten dat de specificaties die we op de verpakking afdrukken, de werkelijke aantallen zijn."

De dochteronderneming van Reemoon Zuid-Afrika werd opgericht in 2017. Het bedrijf is gevestigd in Tzaneen, Limpopo, en heeft een aftersalesteam, kantoren en distributiecentra in de West-Kaap. "Zuid-Afrika is een land met een zeer volwassen fruitsorteersector. De meeste teeltbedrijven of exporteurs hebben langdurige ervaring met het gebruik van sorteerapparatuur, dus het is moeilijk voor een nieuw merk en product om de lokale markt te betreden. Maar sinds we de Zuid-Afrikaanse markt hebben betreden, hebben we klanten aangetrokken met producten van hoge kwaliteit en een uitstekende service na verkoop en onderhouden we nauwe communicatie met klanten, waarbij we voortdurend feedback van klanten ontvangen en onze producten optimaliseren. Daarnaast verbeteren we ook voortdurend onze productlijn om klanten een complete automatische productielijn voor het reinigen, sorteren en verpakken van fruit te bieden." Frank: "Momenteel hebben we in totaal meer dan 60 klanten in Zuid-Afrika en zijn we werkzaam in onze buurlanden zoals Zimbabwe, Swaziland, Namibië en Kenia."

China Reemoon, opgericht in 2001, is een hightech onderneming gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en productie van sorteerapparatuur voor groenten en fruit na de oogst. Het streeft ernaar kunstmatige intelligentie en big data-technologie toe te passen op het gebied van apparatuur voor na de oogst om klanten one-stop-oplossingen te bieden. Reemoon heeft achtereenvolgens intelligente apparatuuronderzoeksinstituten opgericht voor naoogst, boomgaardautomatisering en teelt van groenten en fruit, evenals een nationaal onderzoeksinstituut voor citrusconserveringstechnologie, gewijd aan de bedrijfsmissie van "het goed sorteren van groenten en fruit voor de wereld en het delen van goede resultaten met de wereld" om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen.

Voor meer informatie:
Reemoon South Africa
Gerhard Horn, Head of Reemoon South Africa 
+27 71 459 0503
 
Frank, Sales of Reemoon South Africa
+86 18879733175

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.