Grote export gele dragonfruit uit Ecuador

Nu februari is begonnen, begint ook de maand van grotere hoeveelheden geel dragonfruit uit Ecuador. Brian Boccia van TSI Tropicals in Etobicoke, Ontario zegt dat de piekproductie duurt tot eind maart en dat dit naar verwachting het grootste volume fruit uit het land tot nu toe zal zijn. "Na maart neemt de aanvoer af en in de andere maanden is er een periodieke aanvoer," zegt hij.

Voor TSI Tropicals maakt het deel uit van een voortdurend groeiende hoeveelheid geel dragonfruit dat het verscheept. "We doen dit al 20 jaar en we begonnen ermee in Colombia. Het is een heel andere vrucht daar en het was niet zo populair als de Ecuadoraanse vrucht," zegt Boccia. "De schil is erg dik in Colombia. De dunne schil uit Ecuador betekent dat je meer vlees per vrucht krijgt. Dus elk jaar vervoeren we meer en meer. In het begin vervoerden we ongeveer 453 kg per week. Nu zitten we op meer dan 13.607 kilo per week."

De populariteit van geel dragonfruit
Hoewel de voortdurende investeringen van Ecuador in de groei van de teelt van geel dragonfruit helpen, gelooft Boccia aan de vraagzijde dat het de gezondheidsvoordelen en de zoete smaak van de vrucht (die zoeter is dan zijn zustervrucht, het witte dragonfruit) zijn die de consumptie stimuleren. "De Aziatische gemeenschap is vooral bekend met de gezondheidsvoordelen ervan en alles wat geel of goudkleurig is, is ook populair binnen die gemeenschap," zegt hij.

De enige uitdaging is het verkrijgen van de juiste rijpheid en de zuiverheid van het fruit, iets waar Ecuador aan werkt. "Meestal zitten er een paar vlekjes op het fruit. Dat is echter de enige uitdaging met het fruit, want de smaak is uitstekend en de maat is vrij goed," zegt hij, waarbij hij opmerkt dat het over het algemeen om middelgrote vruchten gaat.

Gezien het volume dat moet worden verplaatst, zal de prijsstelling agressief zijn. "De leveranciers weten wat we in voorgaande jaren hebben gedaan en ze blijven naar ons kijken om dat volume te verplaatsen. De prijzen zijn zeer concurrerend," zegt Boccia. Die concurrerende prijs helpt ook de vraag te stimuleren. Terwijl het fruit normaal wordt verkocht voor ongeveer € 3,75-4,50 per 0,4 kg, daalt het tijdens deze piekperiode vaak tot bijna € 3,00. "Het marketingvoordeel is dat in deze periode, wanneer het goedkoper is, nieuwe consumenten het tegen een lagere prijs kunnen proberen."

Voor meer informatie:
Brian Boccia
TSI Tropicals
Tel: +1 416 251 8000
brian@tsitropicals.com
https://tsitropicals.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.