Mondiale aardappelproductie 2022 daalt na recordjaar 2021

Cijfers gepubliceerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en opgenomen in het World Potato Markets rapport wijzen op een mondiale recordopbrengst van 376,1 miljoen ton in 2021, zo meldt het Franse Interprofessionele Comité van de Aardappel (CNIPT).

"Wereldwijd steeg het areaal met 7,4% tot 18 miljoen hectare, het hoogste niveau sinds 2013. De grootste groei werd opgetekend in Azië, met een toename van 15% tot 10,3 miljoen hectare. Het Europese areaal daalde in 2021 naar schatting met 3,5% tot 4,3 miljoen hectare. De gemiddelde opbrengsten daalden in alle belangrijke teeltregio's behalve Oceanië."

"Azië bleef meer dan de helft van de aardappelen in de wereld telen in 2021. De opbrengst nam er met 15,3% toe tot 197,5 miljoen ton. China klokte af op 94,4 miljoen ton en India op 54,2 miljoen ton. Europa is de tweede grootste teeltregio met 102,5 miljoen ton, 3,8% minder dan het voorgaande jaar. Afrika is de derde producent, met 28 miljoen ton, een stabiel niveau."

"Voor 2022 zijn er nog geen precieze gegevens beschikbaar (de voorlopige cijfers zijn gebaseerd op gegevens van de FAO en op de nationale statistieken van verschillende landen), maar de wereldproductie zou met 6% dalen tot 354,3 miljoen ton. De daling zou te wijten zijn aan een reductie van het areaal en vooral ongunstige weersomstandigheden", concludeert het rapport.

Bron: cnipt.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.