Tekorten en stijgende prijzen in aantocht

Britse boeren keren aardappelen de rug toe

Er zijn tekenen dat Britse boeren de aardappel de rug beginnen toe te keren, wat leidt tot voorspellingen van hogere prijzen en tekorten voor de Britse consument. Aardappelen worden gewoonlijk in het voorjaar gepoot om van eind augustus tot oktober te worden geoogst. Veel telers hebben echter al besloten dit jaar minder land voor de aardappelen in te ruimen.

Volgens Cedric Porter, managing editor van World Potato Markets, zal er in het VK in 2023 maar liefst 10 procent minder grond worden gebruikt voor de aardappelteelt, waardoor de oogst in oktober met 10 procent zou kunnen afnemen. Dit komt bovenop een historisch lage oogst in 2022, die werd veroorzaakt doordat boeren minder aardappelen pootten en door de droogte in de zomer. Porter verwacht dat de prijzen binnenkort met meer dan 10 procent kunnen stijgen als gevolg van deze problemen.

Bron: inews.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.