Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelmarkt update 18 januari

Tekenen van herstel voor Ierse aardappelenmarkt

In het VK is het rustig en typisch voor de tijd van het jaar. Kopers zijn op zoek naar kwaliteitsmonsters bij nabestellingen. De verzwakking van het Britse pond maakt de Britse voorraad toegankelijker voor de export. De contracten voor frietaardappelen lopen voor op het programma en hoewel de omrekeningskoersen zeer goed zijn met bijna geen afwijzingen, worden de voorraden zeer krap.

In heel Europa blijven de verwerkingsmarkten sterk met een goede exportvraag. Het vervoer af teeltbedrijf vindt hoofdzakelijk op contractbasis plaats, met slechts een gering aanbod van vrije aankopen van telers, hoewel er enkele voorraden zijn die moeten worden verplaatst voordat het uitlopen van het product uit de hand loopt. De markt voor verse producten vertoont tekenen van herstel na de vakantieperiode en er zijn enkele prijsstijgingen, waarbij rode rassen moeilijker te verkrijgen zijn en een aantal kopers uit Nederland voor het eerst dit seizoen belangstelling toont.

Typisch voor deze tijd van het jaar is de vraag naar verpakkings-materiaal. Het koude weer van deze week zou sommige bestellingen moeten stimuleren. De telers evalueren momenteel hun opties voor het komende seizoen. De energieprijzen blijven een grote zorg en er is gemeld dat velen niet zullen kunnen profiteren van de tijdelijke regeling voor energiesteun aan bedrijven vanwege de referentieperiode van de regeling.

Bron: ifa.ie

Publicatiedatum: