Britse aardappeltelers staan voor financiële uitdaging

De besprekingen over Britse leveringscontracten voor de aardappeloogst van 2023 zijn vroeg begonnen, hoewel veel aardappeltelers momenteel niet verder zijn met het bereiken van overeenstemming. Een aantal telers kiest voor een sluiting, gezien de vraag naar extra kapitaal om te kunnen telen, terwijl anderen herstructureren met het oog op een permanente verlaging of een tijdelijke teeltstop of kortstondige inkrimping inlassen.

Het is van vitaal belang dat de daaruit voortvloeiende kostenstructuur in orde is. Er is altijd vraag geweest naar aardappelgrond van derden, wat ertoe heeft bijgedragen dat de cijfers voor degenen die ervoor kiezen de markt te verlaten, optellen.

Maar voor 2023 zijn er misschien niet zoveel gegadigden. Voor veel telers met geïrrigeerde gewassen was de belangrijkste herinnering aan het seizoen 2022, naast de algemene dramatische kostenstijging, de aanhoudende droogte en de daaruit voortvloeiende vraag naar irrigatie.

De gestegen elektriciteit- en brandstofprijzen en de uiteenlopende systemen die werden toegepast, hadden een grote invloed op de werkelijke kosten. Rekening houdend met de samenstellende kosten (arbeid, energie, haspels en spuitbomen, leidingen, ondergrondse infrastructuur en vergunningskosten) bedraagt de kostprijs nu meer dan £200/ha (€226/ha) voor elke toepassing in sommige delen van het land.

Bron: fwi.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.