24 november

Marktontwikkelingen en ondernemerschap centraal bij Kennisdag fruitteelt 2022

De Kennisdag voor de fruitteelt 2022 vindt plaats op donderdag 24 november. De organisatie is zoals elk jaar in handen van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Wageningen University & Research (WUR). 

Afwisselend programma 
In het programma is aandacht voor marktontwikkelingen, ondernemerschap en resultaten uit onderzoek. 

Na de opening zal Ron Mulders (voorzitter NFO) de fruittelers bijpraten over de ontwikkelingen binnen 'FRUITVOORUIT'. Het thema klimaatverandering wordt besproken vanuit drie invalshoeken maar ook hoe brengt men duurzaamheid tot waarde in de keten. Resultaten worden gedeeld vanuit de onderzoeken over de appelbloesemkever, wantsen, vruchtrot en perenschurft maar ook hoe bereik je teeltoptimalisatie in de boomgaard. In de pauzes kan er in de smaakcaravan van de WUR worden ervaren hoe complex smaakanalyse is. 

Netwerken rondom de WUR infomarkt  
Tussen de lezingenblokken door is er ruimte om de infostand van de WUR te bezoeken. Naast de smaakcaravan staat er ook een sensor platform en is er een demonstratie met een VR-bril. De onderzoekers van WUR zijn aanwezig om de bezoekers bij te praten over de onderzoeksresultaten. Tevens is er tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. 

Een dertiental bedrijven steunen deze dag als sponsor waarvan drie hoofdsponsors, te weten: Fruitmasters, OFH Hagelverzekering, en de Vereinigte Hagelverzekering. 

Datum en locatie  
De Kennisdag voor de fruitteelt vindt plaats op donderdag 24 november. De deuren zijn open vanaf 12.30 uur. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. 

De Kennisdag voor de fruitteelt wordt dit jaar wederom gehouden bij Hotel Van der Valk (Laan van Westroijen 10 in Tiel). 

Kosten & aanmelden  
Bezoekers kunnen zich tot donderdag 24 november vooraf digitaal aanmelden via een link op de website van de NFO. 

Voor alle NFO-leden, dus ook belangstellende leden (toeleveranciers en netwerk), geldt een tarief van € 30,- bij aanmelding. Kaarten aan de deur kosten € 35,-. Voor anderen geldt een tarief van € 95,- bij aanmelding voor 24 november. Kaarten aan de deur kosten voor niet-leden € 115,-. Het bedrag is inclusief koffie/thee en diner. Vooraf aanmelden is wenselijk in het kader van voedselverspilling. De entree is bij de ingang van de zalen (er kan gepind worden). Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. 

Voor meer informatie:
NFO
www.nfofruit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.