Alexandra Molumby van Bako Sweet

"Bekend om onze drievoudig gewassen zoete aardappelen"

Californische zoete aardappelen begonnen hun seizoen zeer sterk met een koele lente. Tegen de tijd dat de hitte begon, was het gewas stevig en in een goede positie om de hitte aan te kunnen. "Hierdoor konden onze zoete aardappelen de hitte zonder nadelige gevolgen doorstaan," zegt Greg Southworth van Bako Sweet. De oogst zal doorgaan tot eind oktober, begin november en tegen die tijd zal meer informatie over de voorraden van dit seizoen beschikbaar zijn.

Uniek bij Bako Sweet is het aandeel van de opbrengst dat naar de categorie toegevoegde waarde gaat. "Wij hebben 47% toegevoegde waarde, terwijl de categorie als geheel minder dan 10% toegevoegde waarde heeft," zegt Prescott Leyba van het bedrijf. Consumenten waarderen producten die zowel versheid als gemak bieden. "Ze willen een snel en gemakkelijk product dat lang houdbaar en lekker is," aldus Alexandra Molumby, directeur marketing.

De zoete aardappelproducten van het bedrijf worden drie keer gewassen, waardoor de voorbereidingstijd voor consumenten korter wordt. Bovendien zijn ze verpakt op een manier die past bij de levensstijl van de consument. "Ons doel is om de aanbieder te zijn die bekend staat om drievoudig gewassen zoete aardappelen van hoge kwaliteit. We willen bekend staan om kwaliteit," aldus Molumby. De producten van Bako Sweet zijn te koop bij zowel nationale als lokale retailers in de hele VS.

Greg Southworth, Prescott Leyba en Alexandra Molumby 

IFPA's Global Show
Later deze maand zal het bedrijf deelnemen aan de IFPA Global Produce & Floral Show in Orlando, Florida. "Dit jaar zijn we voor de vijfde keer aanwezig op dit evenement." Op stand 2480 zal het bedrijf zijn assortiment biologische en conventionele zoete aardappelverpakkingen met toegevoegde waarde tentoonstellen:

  • Biologische en Conventionele Single Sweets.
  • Biologische en conventionele composteerbare zoete aardappel trays.
  • Biologische en conventionele zoete aardappelzakken.
  • Biologische en Conventionele GIRO zakken, zowel 1,3 als 2,2 kg.

Een andere goede reden om Bako Sweet's stand te bezoeken is om te kijken naar de nieuwe verpakkingen die hun debuut zullen maken in Orlando.


Bako Sweet kijkt ernaar uit om klanten en potentiële klanten te ontmoeten op de stand. "Er is veel opwinding rond het evenement van dit jaar om twee redenen," zei Leyba. "De eerste is de fusie tussen PMA en United en dit wordt de eerste beurs sinds de twee organisaties hun krachten hebben gebundeld. De tweede reden is het feit dat deze beurs elk van de afgelopen twee jaar werd geannuleerd, dus dit wordt de eerste sinds 2019."

Kom langs bij stand #2480 op IFPA's Global Produce & Floral Show in Orlando van 27-29 oktober voor nieuwe producten, nieuwe verpakkingen en voor een kans om een airfryer te winnen.

Voor meer informatie:
Alexandra Rae Molumby
Bako Sweet
Tel.: +1 661 858 1075
sales@countrysweetproduce.com
www.bakosweet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.